Eurocardsharing

Go Back   Eurocardsharing > Sharing receivers > Technomate > Chat

Chat Discussion, tm9100 question at Technomate forum; Hi Can anybody help? Before I enter into full cardsharing I am attempting to setup my own home share. Will ...

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
tm9100 question
Old
  (#1)
drewafc
Junior Member
 
drewafc's Avatar
 
Offline
Posts: 5

Level: 1 [♥ Bé-Yêu ♥]
Life: 0 / 8
Magic: 1 / 234
Experience: 34%

Thanks: 2
Thanked 0 Times in 0 Posts
Join Date: Sep 2008
tm9100 question - 09-October-2008, 23:33

Hi
Can anybody help?
Before I enter into full cardsharing I am attempting to setup my own home share. Will my tm9100 that will be my central box have to remain powered at all times or does it still share in when in standby?
Thanks
   
Reply With Quote
Old
  (#2)
HaCKaMaC
ECS Expert
 
HaCKaMaC's Avatar
 
Offline
Posts: 207

Level: 13 [♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥]
Life: 0 / 310
Magic: 69 / 9850
Experience: 42%

Thanks: 4
Thanked 51 Times in 47 Posts
Join Date: Apr 2007
10-October-2008, 00:59

Works fine in standby too.
   
Reply With Quote
Sponsored Links
Old
  (#3)
drewafc
Junior Member
 
drewafc's Avatar
 
Offline
Posts: 5

Level: 1 [♥ Bé-Yêu ♥]
Life: 0 / 8
Magic: 1 / 234
Experience: 34%

Thanks: 2
Thanked 0 Times in 0 Posts
Join Date: Sep 2008
10-October-2008, 23:04

Thanks HaCKaMaC
Could you help me some more?
I am running EDG Nemesis 4.1 and I have installed CCcam 2.9 and NewCS 1.62 AU.
As in another post you helped out with I would also like to use my expired " Yellow house Sky card"
Can you send me the config files i need and can you tell me if the card should go in the top or bottom slot and which direction the chip faces?
Thanks again
   
Reply With Quote
Old
  (#4)
PLAN B
Special Friends
 
PLAN B's Avatar
 
Offline
Posts: 2,750

Level: 41 [♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥]
Life: 101 / 1017
Magic: 916 / 32655
Experience: 68%

Thanks: 373
Thanked 956 Times in 498 Posts
Join Date: Feb 2007
Location: RG45 7EG
Age: 52
10-October-2008, 23:58

drewafc if its just the local share your after go back to CCcam 1.71 as this should read the card without a problem.
However if you intend to open up your network to the net at a later stage then await further help.


   
Reply With Quote
Old
  (#5)
drewafc
Junior Member
 
drewafc's Avatar
 
Offline
Posts: 5

Level: 1 [♥ Bé-Yêu ♥]
Life: 0 / 8
Magic: 1 / 234
Experience: 34%

Thanks: 2
Thanked 0 Times in 0 Posts
Join Date: Sep 2008
11-October-2008, 01:06

cheers skyman114.
One step at a time is fine by me. Local share first in my learning curve then onto bigger things. I have gone back to CCcam 1.71. I take it I just have to play the waiting game and wait 24 hrs for the card to update?
   
Reply With Quote
Old
  (#6)
HaCKaMaC
ECS Expert
 
HaCKaMaC's Avatar
 
Offline
Posts: 207

Level: 13 [♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥]
Life: 0 / 310
Magic: 69 / 9850
Experience: 42%

Thanks: 4
Thanked 51 Times in 47 Posts
Join Date: Apr 2007
11-October-2008, 01:20

Think it's CCcam 1.6.1 that reads the card without NewCS. As skyman says, it's the best solution for a homeshare.
If You're going to share "out of the house", You need a newer version of CCcam (and NewCS), because of security issues with the older CCcam versions.
Chip facing down, but top or bottom differs with flash images (and I don't remember what does what). Trial and error m8...:-)
   
Reply With Quote
Old
  (#7)
SilverFox1969
AZ-Boz Premium
 
SilverFox1969's Avatar
 
Offline
Posts: 31

Level: 4 [♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥]
Life: 0 / 82
Magic: 10 / 2519
Experience: 31%

Thanks: 6
Thanked 5 Times in 4 Posts
Join Date: Sep 2007
11-October-2008, 17:15

if you update to EDG4.2 you can use both card slots at the same time
this is the only image that allows this so far
   
Reply With Quote
Old
  (#8)
HaCKaMaC
ECS Expert
 
HaCKaMaC's Avatar
 
Offline
Posts: 207

Level: 13 [♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥]
Life: 0 / 310
Magic: 69 / 9850
Experience: 42%

Thanks: 4
Thanked 51 Times in 47 Posts
Join Date: Apr 2007
12-October-2008, 00:16

Quote:
Originally Posted by SilverFox1969 View Post
if you update to EDG4.2 you can use both card slots at the same time
this is the only image that allows this so far
There are some issues with EDG 4.2 (especially if You have Sony equipment nearby). Think You're better of sticking to the 4.1.
   
Reply With Quote
Old
  (#9)
drewafc
Junior Member
 
drewafc's Avatar
 
Offline
Posts: 5

Level: 1 [♥ Bé-Yêu ♥]
Life: 0 / 8
Magic: 1 / 234
Experience: 34%

Thanks: 2
Thanked 0 Times in 0 Posts
Join Date: Sep 2008
12-October-2008, 01:32

Thanks for the advice guys but i'm stuck again.
I need to stick with 4.1 for the Sony reason but the download panel does not go back as far as 1.61 for CCcam.
I have found CCcam 1.61 in the archives but am not sure what to do with it now as I have never manually installed an EMU except in tar.gz format.
Do I install one of the available versions from the download panel and FTP the 1.61 files over? If so what files go where?
Or do I have to do something completely different?
Cheers again
   
Reply With Quote
Old
  (#10)
PLAN B
Special Friends
 
PLAN B's Avatar
 
Offline
Posts: 2,750

Level: 41 [♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥]
Life: 101 / 1017
Magic: 916 / 32655
Experience: 68%

Thanks: 373
Thanked 956 Times in 498 Posts
Join Date: Feb 2007
Location: RG45 7EG
Age: 52
12-October-2008, 02:16

ftp the the tar.gz file to the TMP folder and do a manual install.


   
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Tags
question, tm9100


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

Forum Jump



ECS on RSS ECS on Twitter ECS on Facebook ECS on Youtube
Follow us on:

Powered by vBulletin
Copyright 2002 - 2010, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.
Dreambox