Eurocardsharing

Go Back   Eurocardsharing > Sharing receivers > Other sharing receivers

Other sharing receivers Discussion, Cardsharing opticum 7000CR with Gbox at Sharing receivers forum; Hello, I would like to do some cardsharing with the opticum 7000CR. I have some servers on which I can ...

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Cardsharing opticum 7000CR with Gbox
Old
  (#1)
hansjasan
Banned
 
hansjasan's Avatar
 
Offline
Posts: 10

Level: 2 [♥ Bé-Yêu ♥]
Life: 0 / 25
Magic: 3 / 747
Experience: 0%

Thanks: 5
Thanked 2 Times in 1 Post
Join Date: Sep 2007
Cardsharing opticum 7000CR with Gbox - 28-September-2007, 19:56

Hello,

I would like to do some cardsharing with the opticum 7000CR. I have some servers on which I can connect, only those work with GBox.

Can someone help me to get it work?

for example:
-which firmware for the 7000cr supports GBOX
-which program for windows supports gbox and can communicate with the 7000CR?

I think you would help a lot of 7000cr owners if you can answer the questions above.

thank you for responding,
André
   
Reply With Quote
GBOX on Opticum 7000CR -> How!
Old
  (#2)
hansjasan
Banned
 
hansjasan's Avatar
 
Offline
Posts: 10

Level: 2 [♥ Bé-Yêu ♥]
Life: 0 / 25
Magic: 3 / 747
Experience: 0%

Thanks: 5
Thanked 2 Times in 1 Post
Join Date: Sep 2007
GBOX on Opticum 7000CR -> How! - 01-October-2007, 04:41

After a few hours of investigation, I have Gbox running on my Opticum

This is what I did:
A. put the right firmware in your box -> Truman truman_5119_house_emu_2.4.07_all and a recent settinglist

B. Type 9339 on your remote control and select sharemax under card share

C. Download sharemax 5.5 final (google: sharemax 5.5 final upload )

D. Add a cwshare.cfg to the SGBOX folder that looks like this:
__________________________________________
M: { yourname.dyndns.info { yourpassword }}

D: { server ip.info { yourport their port { his/her password { A5 A5 }}}}
D: { other server ip.info { yourport their port { his/her password { A3 A3 }}}}

___________________________________________

For more details look in this forum under GBOX cardsharing

E. connect your null modem cable to your opticum (use com1 on your pc)

F. start Sharemax.exe

G. Switch to channel that you expect to open. Good luck

Thanks to the members Sash and Topas to give access to their servers to figure this all out.

Andre
   
Reply With Quote
Sponsored Links
Old
  (#3)
nsaibi
Banned as Payserver
 
nsaibi's Avatar
 
Offline
Posts: 35

Level: 4 [♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥]
Life: 0 / 92
Magic: 11 / 2856
Experience: 68%

Thanks: 14
Thanked 16 Times in 12 Posts
Join Date: May 2007
01-October-2007, 10:27

in menu use sharemax is very stable with Gbox
   
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to nsaibi For This Useful Post:
GADAF71 (05-March-2009)
Old
  (#4)
zuly
Junior Member
 
zuly's Avatar
 
Offline
Posts: 7

Level: 1 [♥ Bé-Yêu ♥]
Life: 0 / 15
Magic: 2 / 441
Experience: 60%

Thanks: 2
Thanked 0 Times in 0 Posts
Join Date: Dec 2007
03-January-2008, 15:09

when i try to run the program i get an error message
runtime error 5
invalid procedure call or argument.
What's the problem?
   
Reply With Quote
Old
  (#5)
mrboobs
Senior Member
 
mrboobs's Avatar
 
Offline
Posts: 138

Level: 10 [♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥]
Life: 0 / 244
Magic: 46 / 7268
Experience: 79%

Thanks: 14
Thanked 12 Times in 9 Posts
Join Date: Oct 2007
04-January-2008, 14:29

Can you post the tutorial step by step,i have frei who has this opticom model an he will be happy to get a chance to share with other
   
Reply With Quote
Old
  (#6)
zuly
Junior Member
 
zuly's Avatar
 
Offline
Posts: 7

Level: 1 [♥ Bé-Yêu ♥]
Life: 0 / 15
Magic: 2 / 441
Experience: 60%

Thanks: 2
Thanked 0 Times in 0 Posts
Join Date: Dec 2007
06-January-2008, 01:57

I don't now how to run on sharemax but i could explain how to share whit truman or tgbox, and also i have mx+ but opticum is a clone of it so it should work.

First you need to enter a hidden menu on recevier by clicking 9339 then you enter card share and you choose Tm Share. Reciever must be connected whit a nullmodem cable.

Then
You need this program

GBoxControl

You unzip it, and you put it somewhere you want i have it in program files on c:
In this folder you have everything you need, you only need change the cwshare file put in your M line, and also D line.

When you run it you shoul get a message like this


Now you need this program

TrumanShare

After you run Gbox Control, you run Truman share in options you leave everything as it is only change port number if you want. Thats it you put on the rec a coded channel and the program shoul run you should see in the Main window order change. If you have any questions fell free to ask. I dont now if I was clear enough.
Why does sharemax trows out that error.
anybody?
   
Reply With Quote
Old
  (#7)
The Undertaker
Junior Member
 
The Undertaker's Avatar
 
Offline
Posts: 7

Level: 1 [♥ Bé-Yêu ♥]
Life: 0 / 15
Magic: 2 / 412
Experience: 60%

Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Join Date: Aug 2008
Age: 39
04-August-2008, 20:49

Does this work for Opticum 7000CI too?
   
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to The Undertaker For This Useful Post:
GADAF71 (04-April-2009)
Old
  (#8)
manufact
Permanent Banned
 
manufact's Avatar
 
Offline
Posts: 28

Level: 4 [♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥]
Life: 0 / 75
Magic: 9 / 2106
Experience: 3%

Thanks: 2
Thanked 2 Times in 2 Posts
Join Date: Jun 2008
Age: 32
20-January-2009, 18:44

tested it with sky uk and SRG card.

sky uk didn`t work.

any ideas?
   
Reply With Quote
Old
  (#9)
phiro
Junior Member
 
phiro's Avatar
 
Offline
Posts: 2

Level: 1 [♥ Bé-Yêu ♥]
Life: 0 / 0
Magic: 0 / 18
Experience: 2%

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Join Date: Oct 2008
Age: 32
14-February-2009, 12:49

Helow its work on opticum 4100c too
   
Reply With Quote
Old
  (#10)
octron2008
Junior Member
 
octron2008's Avatar
 
Offline
Posts: 4

Level: 1 [♥ Bé-Yêu ♥]
Life: 0 / 5
Magic: 1 / 147
Experience: 21%

Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Join Date: Sep 2008
22-February-2009, 00:07

Hi

Sorry for digging up such an old post.

ZURU can you please let me know if still works for you? also what configuration do you have in Gbox and TrumanShare.

Thanks
   
Reply With Quote
Reply

Bookmarks


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

Forum Jump



ECS on RSS ECS on Twitter ECS on Facebook ECS on Youtube
Follow us on:

Powered by vBulletin
Copyright 2002 - 2010, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.
Dreambox