Eurocardsharing

Go Back   Eurocardsharing > Sharing receivers > Other sharing receivers

Other sharing receivers Discussion, Eagle & Virgin Media Internet at Sharing receivers forum; Hi. Has anyone on here who is in the UK got an Eagle box connected & working using VM Media ...

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Eagle & Virgin Media Internet
Old
  (#1)
rigsby
Donator
 
rigsby's Avatar
 
Offline
Posts: 374

Level: 18 [♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥]
Life: 0 / 425
Magic: 124 / 10926
Experience: 3%

Thanks: 188
Thanked 141 Times in 105 Posts
Join Date: Mar 2009
Location: Warrington
Age: 46
Eagle & Virgin Media Internet - 21-May-2009, 15:07

Hi.

Has anyone on here who is in the UK got an Eagle box
connected & working using VM Media Cable Internet ?

Just wondered if yes, what set up you have.

Basically , i have a DM800hd which is also my server & when i connect my
Eagle box to that server using an ADSL line (Telephone) , the Eagle connects no problems & can see about 140 cards & can open up channels as normal.

But when i take the Eagle down the road & connect it to VM Cable (DSL) line, then it appears to see a server but does not see any cards.
I have tried using the direct IP numbers & also the Dns server name but both ways say that the server is offline & (0) cards available.

I have obviously changed the IP setting etc in the comms set up in the eagle
& it sees the server but says the server is offline but i know it's not offline.

Just wondered if there is a problem with the Eagle using VM Cable to connect to the Internet & if anyoine has it working using Cable Internet then please let us share your configs , settings etc.

cheers for any help that may be offered.
   
Reply With Quote
Old
  (#2)
dabs
Super Moderator
 
dabs's Avatar
 
Offline
Posts: 3,985

Level: 47 [♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥]
Life: 116 / 1166
Magic: 1328 / 32757
Experience: 67%

Thanks: 1,668
Thanked 2,329 Times in 1,258 Posts
Join Date: May 2008
22-May-2009, 00:48

Hi,
When you go to your different location, have you made sure the correct ports are open on the router?
Btw the eagle has no issues with VM
   
Reply With Quote
Sponsored Links
Old
  (#3)
rigsby
Donator
 
rigsby's Avatar
 
Offline
Posts: 374

Level: 18 [♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥]
Life: 0 / 425
Magic: 124 / 10926
Experience: 3%

Thanks: 188
Thanked 141 Times in 105 Posts
Join Date: Mar 2009
Location: Warrington
Age: 46
22-May-2009, 11:34

Hi dabs.

I will check this out.

I have tried typing in the router ip address in the web browser to bring up the router settings but it doesn't appear to like it.

The router Ip address is like this...

82.21.224 **

When i am at home i can get into my router no problem which is
192.168.1.1 which is a standard IP address for a telephone line enabled
router.

I guess i need to get into the VM router settings to see whats happening.

cheers

(22-May-2009 22:28)
Right.

I have discovered the router is an NTL 250. Gone into it by
192.168.100.1 yet, DCC sees the router as 82.**.224.1

Anyway, gone into it & there is no option to change anything.

You just get the current status of things & no options for ports or to change anything.

Think this is an old router. Might need to get a newer model.

cheers

Last edited by rigsby; 23-May-2009 at 03:21.. Reason: Automerged Doublepost
   
Reply With Quote
Old
  (#4)
dadoggy
Junior Member
 
dadoggy's Avatar
 
Offline
Posts: 8

Level: 1 [♥ Bé-Yêu ♥]
Life: 0 / 18
Magic: 2 / 460
Experience: 73%

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Join Date: May 2009
Location: Robin Hood country
30-June-2009, 19:08

Hi, did you fix your issue?

DCC is not working as the router is not accepting external port traffic. If you were to telnet into the router you should be able to set up port rules even though you don't have the option when you http into the router.

or use the AMBIT 250 CONFIG TOOL, it may be of some help, so you can modify the config of your ntl 250 router.


Respect,
DaDoggy

VU+ Solo with 1 meter ally dish mounted on a Manhattan mount, Dreambox 500, Eagle linux box, 5 mac's, 4 pc's, Debian home server
   
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Tags
eagle, internet, media, virgin


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

Forum Jump



ECS on RSS ECS on Twitter ECS on Facebook ECS on Youtube
Follow us on:

Powered by vBulletin
Copyright 2002 - 2010, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.
Dreambox