Eurocardsharing

Go Back   Eurocardsharing > Sharing receivers > VDR and Kaffeine

VDR and Kaffeine Discussion, yavdr 0.4.0 and vdr-plugin-sc at Sharing receivers forum; Hello to everybody, i have went a long, long way of frustrating installation and configuration, and compiling and .... I ...

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
yavdr 0.4.0 and vdr-plugin-sc
Old
  (#1)
macid
Junior Member
 
macid's Avatar
 
Offline
Posts: 12

Level: 2 [♥ Bé-Yêu ♥]
Life: 0 / 31
Magic: 4 / 632
Experience: 25%

Thanks: 3
Thanked 12 Times in 4 Posts
Join Date: Jan 2011
Location: at home
yavdr 0.4.0 and vdr-plugin-sc - 23-November-2011, 21:03

Hello to everybody,

i have went a long, long way of frustrating installation and configuration, and compiling and ....
I get in a little competition with my friends to set up a HTPC. I'm on the pinguin side, my friend is on the windows side.

A short story: At first I tried Myth-TV from ISO installation. Compiled SASC-NG well, connected to my friend srv, but big Problems to start up the SASC-NG at the proper time (at the very beginning of the startup process) automatically.

Then switched to XBMC-PVR-Testing. Compiled VDR by myself with the VNSI- and SC-Plugin succesfully. But XBMC-Testing is still not stable. I have many crashes when i was triyng to watch live-tv.

Then I tried to give VDR as an frontend a chance. But I am to stupid to build vdr with xine or sxfe as frontend. My luck is, that i have still my Dreambox 7025, wich is running CCCam, but only in SD-Quality.

So, as time goes buy (more than one year hase gone) I read about yavdr 0.4.0 Alpha and so on.
Now I am running it in 64 bit, and I would say, I'ts a great peace of work. (And I can truely rate this, because I have tried it by myself, to get a damn HTPC to work)

Everything is running perfectly. But I just can't get the sc to bright-up some channels. (Sky - Germany, HD+ on Astra 19.2 E)

I tried to compile the plugin from the hg.repository, but there are some strange errors after successfull build. Errors only when running.

Thats my recent situation, and I prefer yavdr 0.4.0:
  • Running yavdr 0.4.0 (VDR 1.7.21)
  • found a PPA from BestFriend. Added the repository and installed it via "apt-get install vdr-plugin-sc"
  • puttet the sc at first position in the "/etc/vdr/plugins/order.conf"
  • enabled the budget mode for device 0 via "-B 0" in /etc/vdr/plugins/plugin.sc.conf
  • and also wrote down the server in /etc/vdr/plugins/sc/cardclient.conf

But I only become the damned message on my vdr "Kanal nicht verfgbar" "Channel not available"
SC is running, and connecting properly to the server. Can anyone help me, I have no ideas left.

/var/log/vdr-sc
Code:
Nov 23 19:05:22.500 [general.debug] logfile '/var/log/vdr-sc' opened
Nov 23 19:05:22.500 [general.debug] capturing device 0/0 (subsystem ID 00706906)
Nov 23 19:05:22.546 [general.debug] creating standard device 0/0
Nov 23 19:05:28.843 [general.info] SC version 1.0.0pre-AR-442eee2f550d initializing (VDR 1.7.21)
Nov 23 19:05:28.849 [general.info] SC version 1.0.0pre-AR-442eee2f550d starting (VDR 1.7.21)
Nov 23 19:05:28.849 [general.warn] ScCaps contains unusual value. Check your config! (You can ignore this message if you have more than 16 dvb cards in your system ;)
Nov 23 19:05:28.849 [core.load] ** Plugin config:
Nov 23 19:05:28.849 [core.load] ** Key updates (AU) are enabled (all CAIDs) (no prestart)
Nov 23 19:05:28.849 [core.load] ** Local systems DON'T take priority over cached remote
Nov 23 19:05:28.849 [core.load] ** Concurrent FF recordings are NOT allowed
Nov 23 19:05:28.849 [core.load] ** Force transfermode with digital audio
Nov 23 19:05:28.849 [core.load] ** ECM cache is set to enabled
Nov 23 19:05:28.849 [core.load] ** TsBufferSize is 4 MB
Nov 23 19:05:28.849 [core.load] ** ScCaps are 101 102 1 2 0 0 0 0 0 0
Nov 23 19:05:28.849 [general.info] loading cardclient config from /var/lib/vdr/plugins/sc/cardclient.conf
Nov 23 19:05:28.849 [cardclient.core] hostname=<server> port=15991 emm=1 emmCaids 1702/ffff 1722/ffff 1833/ffff 1834/ffff 1843/ffff 0d05/ffff 09c4/ffff 09c7/ffff 09af/ffff 1861/ffff
Nov 23 19:05:28.850 [cardclient.core] Camd35: username=<xxx> password=<xxx> ucrc=<xxx>
Nov 23 19:05:28.850 [cardclient.core] client 'Camd35' ready
Nov 23 19:05:29.016 [core.net] connecting to <xxx>:15991/udp (88.217.126.95)
Nov 23 19:05:29.017 [cardclient.login] Camd35: connected to <xxx>:15991 (Camd35)
Nov 23 19:05:29.017 [cardclient.login] Camd35: login done
Nov 23 19:05:29.017 [general.error] failed open /var/lib/vdr/plugins/sc/SoftCam.Key: Datei oder Verzeichnis nicht gefunden
Nov 23 19:05:29.017 [general.info] loading ecm cache from /var/lib/vdr/plugins/sc/ecm.cache
Nov 23 19:05:29.038 [general.error] failed open /var/lib/vdr/plugins/sc/smartcard.conf: Datei oder Verzeichnis nicht gefunden
Nov 23 19:05:29.038 [general.error] failed open /var/lib/vdr/plugins/sc/cardslot.conf: Datei oder Verzeichnis nicht gefunden
Nov 23 19:05:29.038 [general.info] loading overrides from /var/lib/vdr/plugins/sc/override.conf
Nov 23 19:05:29.056 [core.override] emmcaid: 0d09:: - caid 0d05
Nov 23 19:05:29.056 [core.load] loaded 1 overrides from /var/lib/vdr/plugins/sc/override.conf
Nov 23 19:05:29.056 [general.error] no keys loaded for softcam!
Nov 23 19:05:29.056 [core.load] ** registered systems:
Nov 23 19:05:29.056 [core.load] ** Cardclient        (pri -15)
Nov 23 19:05:29.056 [core.load] ** Nagra             (pri -10)
Nov 23 19:05:29.056 [core.load] ** Nagra2            (pri -10)
Nov 23 19:05:29.056 [core.load] ** SC-Nagra          (pri  -5)
Nov 23 19:05:29.056 [general.info] Using software decryption on card 0/0
Nov 23 19:05:29.057 [core.ci] 0/0: no active CAIDs
Nov 23 19:05:29.057 [core.ci] 0/0: reset of slot 0 requested
Nov 23 19:05:29.760 [core.ci] 0/0.0: doReply changed, reset triggered
Nov 23 19:05:29.760 [core.ci] 0/0.0: status 'present'
Nov 23 19:05:29.860 [core.ci] 0/0.0: status 'reset'
Nov 23 19:05:30.512 [core.ci] 0/0.0: status 'present'
Nov 23 19:05:59.021 [core.pids] 0/0: now tuned to source 5300ff40(S19.2E) transponder 1b551
Nov 23 19:06:19.195 [core.pids] 0/0: tune to same source/transponder
Nov 23 19:07:29.035 [core.net] idle timeout, disconnected <xxx>:15991
ls /etc/vdr/plugins
Code:
epgsearch    order.conf            plugin.epgsearch.conf  plugin.osdteletext.conf  plugin.skinpearlhd.conf    plugin.xvdr.conf  xineliboutput
iptv         plugin.control.conf   plugin.graphtft.conf   plugin.restfulapi.conf   plugin.xine.conf           sc
menuorg.xml  plugin.dynamite.conf  plugin.live.conf       plugin.sc.conf           plugin.xineliboutput.conf  streamdev-server
/etc/vdr/plugins/order.conf
Code:
sc
-dynamite
-dvbhddevice
-dvbsddevice
-pvr350
-xineliboutput
-dummydevice
-control
-graphtft
xine
/etc/vdr/plugins/plugin.sc.conf
Code:
#
# Command line parameters for softcam plugins
#
# See /usr/share/doc/vdr-plugin-sc/README.gz for a documentation
# about all available command line parameters.
#

# example to force DVB device 1 to budget mode (using FFdecsa)
# --budget=1

# example for serial smartcard reader
# -s /dev/ttyS0

# example to use a external script for keyupdate
# -E /etc/vdr/plugins/sc/tps_au.sh
-B 0
/etc/vdr/plugins/sc/cardclient.conf
Code:
# camd35
camd35:<xxx>:15991:1/1702,1722,1833,1834,1843,0D05,09C4,09C7,09AF,1861:<xxx>:<xxx>
If any other data needed to give support, please let me know.

PS.: link to another post i have read
PPS.: running the stable yavdr 0.4.0 (no alpha or beta)


-----------------------------------------------------
Dreambox 7025+ and HTPC{yavdr 0.4.0, TBS6981 Dual S2 PCIE, Athlon X2 240e, 4GB RAM, 4TB-HDD-Space, Thermaltake DH101, ASRock-MB, Soundgraph-IMON 15c2:0038, Toshiba Regza 42"}

Last edited by macid; 23-November-2011 at 21:16..
   
Reply With Quote
Old
  (#2)
maddox1976
Donator
 
maddox1976's Avatar
 
Offline
Posts: 10

Level: 2 [♥ Bé-Yêu ♥]
Life: 0 / 25
Magic: 3 / 663
Experience: 0%

Thanks: 7
Thanked 6 Times in 4 Posts
Join Date: Nov 2008
24-November-2011, 01:07

I have yavdr 0.4 working fine with the sc plugin from the same PPA. I use "cccam2 client" in cardclient.conf though

The 1st time i installed YaVDR i tried to manually compile the sc plugin, as usually, but i got the same msg as you: "Channel not available" all the time.
The sc plugin was connecting fine to the server

I tried everything with no success, and curiously the primary DVB device automaticaly changed to # 9, i think theres some incompatibilty with dynamite plugin and sc plugin


Then ive found that PPA, installed it but still got the same "Channel not available". Maybe ive screwed up something i cant remember

After that i installed Yavdr 0.4 2nd time from scratch and the PPA from BestFriend, and changed only this:

/etc/vdr/plugins/order.conf sc first
/etc/vdr/plugins/plugin.sc.conf (note that mine is "-B0" and not "-B 0" as yours, not sure if the space is important here)
/etc/vdr/plugins/sc/cardclient.conf using cccam2 client as i said above
channels.conf

Voil, got it working as if by magic!
   
Reply With Quote
Sponsored Links
Old
  (#3)
Narog
Junior Member
 
Narog's Avatar
 
Offline
Posts: 12

Level: 2 [♥ Bé-Yêu ♥]
Life: 0 / 31
Magic: 4 / 783
Experience: 25%

Thanks: 2
Thanked 5 Times in 5 Posts
Join Date: Jun 2009
24-November-2011, 09:44

Quote:
Then switched to XBMC-PVR-Testing. Compiled VDR by myself with the VNSI- and SC-Plugin succesfully. But XBMC-Testing is still not stable. I have many crashes when i was triyng to watch live-tv.
VNSI is descontinued. There is a better solution form Pipelka git hub. More stable and working very well.

In vdr-plugin-vnsiserver / README file you can see it.

Quote:
----------------
DISCONTINUED !!!
----------------

Please use the

vdr-plugin-xvdr: https://github.com/pipelka/vdr-plugin-xvdr

and

xbmc-addon-xvdr: https://github.com/pipelka/xbmc-addon-xvdr

repositories.
What you need to do to use XBMC is follow the README files, everything is there. Great work from Pipelka.

Last edited by Narog; 24-November-2011 at 09:47..
   
Reply With Quote
You are right
Old
  (#4)
macid
Junior Member
 
macid's Avatar
 
Offline
Posts: 12

Level: 2 [♥ Bé-Yêu ♥]
Life: 0 / 31
Magic: 4 / 632
Experience: 25%

Thanks: 3
Thanked 12 Times in 4 Posts
Join Date: Jan 2011
Location: at home
You are right - 24-November-2011, 10:25

Hello Narog,

you are right, I know about vnsi. What I wrote is the history of my htpc-project. And compiling xbmc with vdr was only one step of this long frustating way.
I am very glad with yavdr 0.4.0. I like it very much. Really a great peace of work!
But I just still not able to run vdr-plugin-sc proper.

@maddox1976:
I always reinstalled yavdr from scratch. Because it screwed up. Now, I am at the third installation of yavdr 0.4.0.
The last installation was a clean install from ISO. Only mounted my HDDS in fstab, added a SMB-Share via /etc/samba/smb.custom.conf and added the BestFriend Repo via add-apt-repository.

I will try the CCCAM2-Line and will change to -B0. But earlier, I tried out many variations with --budget=1 and so on.
The -dynamite plugin is allready disabled, as you can see in the order.conf
I testing it with the following command
Code:
ps aux | grep vdr
in this output i can see the -Psc -Pxine -P... options very well, and dynamite is not running, sc is running well.

which libraries have you got installed? Only the cardclient, or any other libs?
I have no server on my machine. I will only connect to my friends server.
When I have compiled sc-pugin by myself, many libs *.so where compiled, and i copied them all to the bin directory of vdr. But I even don't know, if they are needed.
And If they are, how they are to configure. Curiosly I have got an running configuration before, with vdr and sc, but this config wont bright up, as i sayd before. (Damn english, sorry about that, I hope you understand)

I recognized, that the primary dvb-device in vdr osd is set to "2". But i only have one device. Is this a resoult of the dvb-loopback-method of sc?
Under /dev/dvb i only have adapter0 when vdr is running. (As i started sasc with mythtv, i became a second device)
If a wanna switch the active device to 0 in the dvb-settings in the vdr osd, my tv will become dark, and the system is buissy.
(Don't know, if this is important)

Will try this all out, as I am at home, not now.

(24-November-2011 21:15)
So, just tested the other budget-modes / variations like -B0, -B1: no success.

I deinstalled the vdr-plugin-sc-nagra, because i only wanna connect via cardclient, should be the right descision.
I have tried out the cccam2 protocol, and camd35. Tried many CAIDS. (Question: 0000/0000 should catch all CAIDS, or not?)

What i recognize is, that the sc will even become no trigger, if any scrambled source should trigger the plugin.
No output in /var/log/vdr-sc
But I have some action in /var/log/syslog. I have tailed it. Take a look at the output. At first a FTA channel, then a scrambled one: (do not mention about the stremdev thing, I am sitting in front of my laptop, and working remote on my htpc)

Code:
Nov 24 20:03:46 mediaserver vdr: [4336] streamdev: No device provides channel 165 (Sky Cinema) at priority 0
Nov 24 20:03:46 mediaserver vdr: [4336] streamdev: closing streamdev connection to 192.168.0.102:49640
Nov 24 20:03:46 mediaserver vdr: [4336] Streamdev: Accepted new client (HTTP) 192.168.0.102:49643
Nov 24 20:03:46 mediaserver vdr: [4336] streamdev: No device provides channel 165 (Sky Cinema) at priority 0
Nov 24 20:03:46 mediaserver vdr: [4336] streamdev: closing streamdev connection to 192.168.0.102:49643
Nov 24 20:03:47 mediaserver vdr: [4336] Streamdev: Accepted new client (HTTP) 192.168.0.102:49644
Nov 24 20:03:47 mediaserver vdr: [4336] streamdev: No device provides channel 165 (Sky Cinema) at priority 0
Nov 24 20:03:47 mediaserver vdr: [4336] streamdev: closing streamdev connection to 192.168.0.102:49644
Nov 24 20:03:47 mediaserver vdr: [4336] Streamdev: Accepted new client (HTTP) 192.168.0.102:49645
Nov 24 20:03:47 mediaserver vdr: [4336] streamdev: No device provides channel 165 (Sky Cinema) at priority 0
Nov 24 20:03:47 mediaserver vdr: [4336] streamdev: closing streamdev connection to 192.168.0.102:49645
Nov 24 20:04:09 mediaserver vdr: [4336] Streamdev: Accepted new client (HTTP) 192.168.0.102:49646
Nov 24 20:04:10 mediaserver vdr: [4240] switching to channel 4
Nov 24 20:04:11 mediaserver vdr: [4489] streamdev-livestreaming thread started (pid=4240, tid=4489)
Nov 24 20:04:11 mediaserver vdr: [4488] streamdev-writer thread started (pid=4240, tid=4488)
Nov 24 20:04:11 mediaserver vdr: [4485] TS buffer on device 1 thread ended (pid=4240, tid=4485)
Nov 24 20:04:11 mediaserver vdr: [4484] buffer stats: 103776 (2%) used
Nov 24 20:04:11 mediaserver vdr: [4484] receiver on device 1 thread ended (pid=4240, tid=4484)
Nov 24 20:04:11 mediaserver vdr: [4240] info: Kanal nicht verfügbar!
Nov 24 20:04:11 mediaserver vdr: [4490] receiver on device 1 thread started (pid=4240, tid=4490)
Nov 24 20:04:11 mediaserver vdr: [4491] TS buffer on device 1 thread started (pid=4240, tid=4491)
Nov 24 20:04:12 mediaserver vdr: [4336] ERROR: read from client (HTTP) 192.168.0.102:49646 failed: Die Verbindung wurde vom Kommunikationspartner zurückgesetzt
Nov 24 20:04:12 mediaserver vdr: [4336] streamdev: closing streamdev connection to 192.168.0.102:49646
Nov 24 20:04:12 mediaserver vdr: [4489] streamdev-livestreaming thread ended (pid=4240, tid=4489)
Nov 24 20:04:12 mediaserver vdr: [4491] TS buffer on device 1 thread ended (pid=4240, tid=4491)
Nov 24 20:04:12 mediaserver vdr: [4490] buffer stats: 78396 (1%) used
Nov 24 20:04:12 mediaserver vdr: [4490] receiver on device 1 thread ended (pid=4240, tid=4490)
Nov 24 20:04:12 mediaserver vdr: [4488] streamdev-writer thread ended (pid=4240, tid=4488)
Nov 24 20:04:12 mediaserver vdr: [4336] buffer stats: 78772 (2%) used
Nov 24 20:04:12 mediaserver vdr: [4336] Streamdev: Accepted new client (HTTP) 192.168.0.102:49649
Nov 24 20:04:12 mediaserver vdr: [4495] receiver on device 1 thread started (pid=4240, tid=4495)
Nov 24 20:04:12 mediaserver vdr: [4494] streamdev-livestreaming thread started (pid=4240, tid=4494)
Nov 24 20:04:12 mediaserver vdr: [4493] streamdev-writer thread started (pid=4240, tid=4493)
Nov 24 20:04:12 mediaserver vdr: [4496] TS buffer on device 1 thread started (pid=4240, tid=4496)
What does it mean,that "No device provides channel 165 (Sky Cinema) at priority 0" vdr throw this message?


-----------------------------------------------------
Dreambox 7025+ and HTPC{yavdr 0.4.0, TBS6981 Dual S2 PCIE, Athlon X2 240e, 4GB RAM, 4TB-HDD-Space, Thermaltake DH101, ASRock-MB, Soundgraph-IMON 15c2:0038, Toshiba Regza 42"}

Last edited by macid; 24-November-2011 at 21:15.. Reason: Automerged Doublepost
   
Reply With Quote
No luck at all
Old
  (#5)
macid
Junior Member
 
macid's Avatar
 
Offline
Posts: 12

Level: 2 [♥ Bé-Yêu ♥]
Life: 0 / 31
Magic: 4 / 632
Experience: 25%

Thanks: 3
Thanked 12 Times in 4 Posts
Join Date: Jan 2011
Location: at home
Unhappy No luck at all - 27-November-2011, 12:53

So, have completed another clean install of yavdr 0.4.0.
  • Installed yavdr 0.4.0 from scratch
  • added some scrambled channels from channelpedia
  • added PPA from BestFriend
  • installed vdr-plugin-sc
  • installed vdr-plugin-sc-cardclient
  • puttet sc into the order.conf at first position
  • excluded dynamite also in order.conf via "minus"
  • editet the cardclient.conf
  • gave cccam2 and camd35 a trie

Nothing happens. NOTHING! Damn, I reallly don't know, why. The same log-mesages as I earlyer wrote.

Perhaps i'ts important, vdr-sc log says "No active CAID's"

Could anyone tell my a well-functionable camd35 or cccam2 line WITHOUT server, username and password for Sky Germany on Astra 19.2 East HD+ would be nice to. Perhaps my Syntax is wrong.

My cardclient.conf looks like this:
Code:
camd35:<server>:<port>:1/1700/FF00,1800/FF00:<uname>:<passwd>
Thanks a lot.


-----------------------------------------------------
Dreambox 7025+ and HTPC{yavdr 0.4.0, TBS6981 Dual S2 PCIE, Athlon X2 240e, 4GB RAM, 4TB-HDD-Space, Thermaltake DH101, ASRock-MB, Soundgraph-IMON 15c2:0038, Toshiba Regza 42"}

Last edited by macid; 27-November-2011 at 12:56..
   
Reply With Quote
Old
  (#6)
Narog
Junior Member
 
Narog's Avatar
 
Offline
Posts: 12

Level: 2 [♥ Bé-Yêu ♥]
Life: 0 / 31
Magic: 4 / 783
Experience: 25%

Thanks: 2
Thanked 5 Times in 5 Posts
Join Date: Jun 2009
27-November-2011, 14:04

Hi Macid, i understand your frustration.

I have been going around for 2 weeks now with vdr-sc plugin until i stopped and switch to dvbapi-plugin and use oscam as a buffer for your cards. That way you have better support from oscam webinterface, better configuration, better debugging, more flexible.

If you interested we can have chat over the irc channel http://www.eurocardsharing.com/irc.php
   
Reply With Quote
Of course, I a,m interrested
Old
  (#7)
macid
Junior Member
 
macid's Avatar
 
Offline
Posts: 12

Level: 2 [♥ Bé-Yêu ♥]
Life: 0 / 31
Magic: 4 / 632
Experience: 25%

Thanks: 3
Thanked 12 Times in 4 Posts
Join Date: Jan 2011
Location: at home
Of course, I a,m interrested - 27-November-2011, 19:03

Hello Narog,

yes, I am interested, thank you. But today, I am running out of time (got family). When do you have a minute or two, to spend it for me? Best possibility for me after 19:00 tomorrow.

What is the dvbapi? Do your run an oscam-sever on your machine and use it as an "Client?".
My server is an oscam too. Should be possible to connect.

Good night.


-----------------------------------------------------
Dreambox 7025+ and HTPC{yavdr 0.4.0, TBS6981 Dual S2 PCIE, Athlon X2 240e, 4GB RAM, 4TB-HDD-Space, Thermaltake DH101, ASRock-MB, Soundgraph-IMON 15c2:0038, Toshiba Regza 42"}
   
Reply With Quote
Old
  (#8)
migitsned
Junior Member
 
migitsned's Avatar
 
Offline
Posts: 1

Level: 1 [♥ Bé-Yêu ♥]
Life: 0 / 0
Magic: 0 / 0
Experience: 0%

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Join Date: Nov 2011
28-November-2011, 08:48

Hi,

Seems that I have similar problems.

Running yavdr 0.4. I have a Smargo Card Reader Plus with a vaild ORF card (caid 0d05). With this setup I'm having 2 problems

- Even with a vaild SoftCxx.kxx I have a black screen
- The sc plugin reads the cryptoworks card and decodes ECM (I at least interpret the log in that direction) but fails to generate the key. It seems that it needs an UCPK to do that, but it can't generate one (please see log).

Tried the following things

- installed sc from repository - didn't work
- compiled different sc versions - didn't work either
- added lots of log entries - just confirmed that UCPK can't be generated
- tried to find a vaild IPK or UCPK for my cryptoworks card - failed
- sc plugin gets loaded first

Here my vdr-sc log file


Nov 28 07:36:34.685 [general.debug] logfile '/var/log/vdr-sc' opened
Nov 28 07:36:34.685 [general.debug] capturing device 0/0 (subsystem ID dd01db03)
Nov 28 07:36:34.686 [general.debug] creating standard device 0/0
Nov 28 07:36:34.722 [general.info] SC version 1.0.0pre-AR-442eee2f550de78e4360d23125b0a3ad60caf6e6 initializing (VDR 1.7.21)
Nov 28 07:36:34.722 [general.info] SC Initalize bRet = 1
Nov 28 07:36:34.728 [general.info] SC version 1.0.0pre-AR-442eee2f550de78e4360d23125b0a3ad60caf6e6 starting (VDR 1.7.21)
Nov 28 07:36:34.729 [core.load] ** Plugin config:
Nov 28 07:36:34.729 [core.load] ** Key updates (AU) are enabled (all CAIDs) (prestart)
Nov 28 07:36:34.729 [core.load] ** Local systems take priority over cached remote
Nov 28 07:36:34.729 [core.load] ** Concurrent FF recordings are NOT allowed
Nov 28 07:36:34.729 [core.load] ** Force transfermode with digital audio
Nov 28 07:36:34.729 [core.load] ** ECM cache is set to enabled
Nov 28 07:36:34.729 [core.load] ** TsBufferSize is 4 MB
Nov 28 07:36:34.729 [core.load] ** ScCaps are 1 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Nov 28 07:36:34.729 [general.info] loading keys from /var/lib/vdr/plugins/sc/SoftCam.Key
Nov 28 07:36:34.730 [core.load] loaded 2 keys from /var/lib/vdr/plugins/sc/SoftCam.Key
Nov 28 07:36:34.730 [core.keys] keys W 0D05 04 CC 09XXXXXXXX1D
Nov 28 07:36:34.730 [core.keys] keys W 0D05 04 20 00 A9XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX61
Nov 28 07:36:34.730 [general.info] loading smartcard data from /var/lib/vdr/plugins/sc/smartcard.conf
Nov 28 07:36:34.731 [core.load] loaded 2 smartcard data from /var/lib/vdr/plugins/sc/smartcard.conf
Nov 28 07:36:34.731 [general.info] loading cardslot config from /var/lib/vdr/plugins/sc/cardslot.conf
Nov 28 07:36:34.739 [core.load] cardslot: added serial port /dev/ttyUSB0 as port 0 (normal CD, normal RESET, CLOCK 3571200)
Nov 28 07:36:34.740 [core.smartcard] 0: new card inserted
Nov 28 07:36:34.741 [general.error] failed open /var/lib/vdr/plugins/sc/override.conf: No such file or directory
Nov 28 07:36:34.741 [core.load] ** registered systems:
Nov 28 07:36:34.741 [core.load] ** SC-Cryptoworks (pri -5)
Nov 28 07:36:34.741 [core.load] ** Cryptoworks (pri -10)
Nov 28 07:36:34.741 [general.info] Using software decryption on card 0/0
Nov 28 07:36:34.741 [core.caids] 0/0: building caid lists
Nov 28 07:36:34.741 [core.caids] 0/0: after unique (1)
Nov 28 07:36:34.742 [core.caids] 0/0: after check
Nov 28 07:36:34.742 [core.caids] 0/0: check cache usage: 0 requests, 0 hits, 0% hits
Nov 28 07:36:34.742 [core.caids] 0/0: after unique (0)
Nov 28 07:36:34.742 [core.ci] 0/0: no active CAIDs
Nov 28 07:36:34.742 [core.ci] 0/0: reset of slot 0 requested
Nov 28 07:36:34.743 [core.csa] 0/0: clustersize=140 rangesize=285
Nov 28 07:36:34.743 [core.csa] 0/0: reset state
Nov 28 07:36:34.743 [core.smartcard] 0: reseting card (sermode 8e2)
Nov 28 07:36:35.444 [core.ci] 0/0.0: doReply changed, reset triggered
Nov 28 07:36:35.444 [core.ci] 0/0.0: status 'present'
Nov 28 07:36:35.545 [core.ci] 0/0.0: status 'reset'
Nov 28 07:36:36.073 [core.smartcard] 0: <- ATR len=13: 3b 78 12 00 00 47 c4 03 07 8f f1 90 00
Nov 28 07:36:36.073 [core.smartcard] 0: direct convention detected
Nov 28 07:36:36.073 [core.smartcard] 0: atr decoding TS=3b hist=8 Y1=70 TA1=12 F=372 fs=5.0000 D=2.000000 TB1=00 TC1=00 N=0 Y2=00
Nov 28 07:36:36.073 [core.smartcard] 0: historical: 47 c4 03 07 8f f1 90 00
Nov 28 07:36:36.073 [core.smartcard] 0: historical: 'G.......
Nov 28 07:36:36.073 [core.smartcard] 0: atr checksum not given/not required
Nov 28 07:36:36.073 [core.smartcard] 0: indicated wwt(T0)=1000 ms, bwt(T1)=1600 ms (at 3.5712 MHz)
Nov 28 07:36:36.073 [core.smartcard] 0: PTS cycle: calculated baudrate 19200
Nov 28 07:36:36.073 [core.smartcard] 0: negotiable mode
Nov 28 07:36:36.073 [core.smartcard] 0: PTS request: ff 10 12 fd
Nov 28 07:36:36.146 [core.ci] 0/0.0: status 'present'
Nov 28 07:36:36.173 [core.smartcard] 0: PTS request, echo readback failed
Nov 28 07:36:36.174 [core.smartcard] 0: reseting card (sermode 8e2)
Nov 28 07:36:36.747 [core.ciFull] 0/0: read heartbeat
Nov 28 07:36:37.455 [core.smartcard] 0: <- ATR len=13: 3b 78 12 00 00 47 c4 03 07 8f f1 90 00
Nov 28 07:36:37.455 [core.smartcard] 0: direct convention detected
Nov 28 07:36:37.455 [core.smartcard] 0: atr decoding TS=3b hist=8 Y1=70 TA1=12 F=372 fs=5.0000 D=2.000000 TB1=00 TC1=00 N=0 Y2=00
Nov 28 07:36:37.455 [core.smartcard] 0: historical: 47 c4 03 07 8f f1 90 00
Nov 28 07:36:37.455 [core.smartcard] 0: historical: 'G.......
Nov 28 07:36:37.455 [core.smartcard] 0: atr checksum not given/not required
Nov 28 07:36:37.455 [core.smartcard] 0: indicated wwt(T0)=1000 ms, bwt(T1)=1600 ms (at 3.5712 MHz)
Nov 28 07:36:37.455 [core.smartcard] 0: checking for Cryptoworks card


As you can see the SoftXXX.kXX file gets loaded with the keys. The keys are correct (running in another VDR installation) without any problems.

At the moment I'm somehow lost going further. Maybe one could give me a hint where to start at.

My questions:
- Where in the SC source is the entry point where the encrypted stream is read and where should the decrypted stream be send out? If somebody could give me a hint there I would have a starting point for the analysis of the problem
- It seems that SC can't create a UCPK for my card without a vaild IPK. Is this correct or is that already a sign that something is wrong with the SC plugin.

Thanks for your help.

Regards
Roman
   
Reply With Quote
Old
  (#9)
Narog
Junior Member
 
Narog's Avatar
 
Offline
Posts: 12

Level: 2 [♥ Bé-Yêu ♥]
Life: 0 / 31
Magic: 4 / 783
Experience: 25%

Thanks: 2
Thanked 5 Times in 5 Posts
Join Date: Jun 2009
28-November-2011, 09:36

Quote:
Originally Posted by macid View Post
What is the dvbapi? Do your run an oscam-sever on your machine and use it as an "Client?".
My server is an oscam too. Should be possible to connect.
The dvbapi is a small version of the vdr-sc plugin that you can use to direct connect to an os cam server via a dvbapi-ca.so shared library. The dvbapi plugin was created by Aigars you can find the source code here: http://www.oscam.to/wbb3/index.php?p...0593#post60593

If you need my help i will be on the IRC channel http://www.eurocardsharing.com/irc.php at 19:00 Paris time.

See you there.
   
Reply With Quote
Sorry Narog
Old
  (#10)
macid
Junior Member
 
macid's Avatar
 
Offline
Posts: 12

Level: 2 [♥ Bé-Yêu ♥]
Life: 0 / 31
Magic: 4 / 632
Experience: 25%

Thanks: 3
Thanked 12 Times in 4 Posts
Join Date: Jan 2011
Location: at home
Sorry Narog - 29-November-2011, 13:08

Hello Narog, sorry. But yesterday evening, it seems to be eurocardsharing.com was down a while. So i could not reach the site.

I will do some investigation with support of this: http://www.eurocardsharing.com/f273/...-plugin-350919

I also contacted my friend and got all the server-side confs. He is running successfully an oscam-server (on a debian machine).

So, If am screwing up with oscam-client with dvbapi, I will try to contact you. But however: Thanks a lot for your help.


-----------------------------------------------------
Dreambox 7025+ and HTPC{yavdr 0.4.0, TBS6981 Dual S2 PCIE, Athlon X2 240e, 4GB RAM, 4TB-HDD-Space, Thermaltake DH101, ASRock-MB, Soundgraph-IMON 15c2:0038, Toshiba Regza 42"}

Last edited by macid; 29-November-2011 at 13:16..
   
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Tags
0.4.0, vdr-plugin-sc, yavdr


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

Forum Jump



ECS on RSS ECS on Twitter ECS on Facebook ECS on Youtube
Follow us on:

Powered by vBulletin
Copyright 2002 - 2010, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.
Dreambox