Eurocardsharing

Go Back   Eurocardsharing > Sharing receivers > DreamBox > Setting Dream

Setting Dream Discussion, Dm500s No Tuner Lock On 28.2e at DreamBox forum; I bought 2x DM500S last week, i've uploaded new images (gemini 4.7 clone safe), one of the boxes works fine ...

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Dm500s No Tuner Lock On 28.2e
Old
  (#1)
alex1982
Junior Member
 
alex1982's Avatar
 
Offline
Posts: 15

Level: 2 [♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥]
Life: 0 / 40
Magic: 5 / 850
Experience: 62%

Thanks: 5
Thanked 0 Times in 0 Posts
Join Date: Oct 2010
Dm500s No Tuner Lock On 28.2e - 19-December-2010, 16:12

I bought 2x DM500S last week, i've uploaded new images (gemini 4.7 clone safe), one of the boxes works fine but the other will not lock onto any satellites, i just need 28.2E, when the sat cable is disconnected the AGC and SNR just jump all over the show and when sat cable is connected its still the same. can anybody help, may i have fried something on the box when uploading new image? or have i just missed out some basic step?

Pleaseeeee help

Thanks
   
Reply With Quote
Old
  (#2)
balderdash
Member
 
balderdash's Avatar
 
Offline
Posts: 60

Level: 6 [♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥]
Life: 0 / 140
Magic: 20 / 3206
Experience: 62%

Thanks: 16
Thanked 12 Times in 12 Posts
Join Date: Feb 2010
19-December-2010, 16:33

Back up the image from the working box using dreamup and a null modem cable,
then flash it to the dodgy box also using dreamup and a null modem cable :)

If that dont work then its probably a dodgy tuner,so best bet would be to return it for a refund/exchange.
   
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to balderdash For This Useful Post:
alex1982 (19-December-2010)
Sponsored Links
Old
  (#3)
alex1982
Junior Member
 
alex1982's Avatar
 
Offline
Posts: 15

Level: 2 [♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥]
Life: 0 / 40
Magic: 5 / 850
Experience: 62%

Thanks: 5
Thanked 0 Times in 0 Posts
Join Date: Oct 2010
19-December-2010, 17:01

Thanks i'll give that a try now, and will be in touch.

(19-December-2010 17:01)
Did not work i'm afriad back to china with it. Thanks for info was worth a go.

Last edited by alex1982; 19-December-2010 at 18:01.. Reason: Automerged Doublepost
   
Reply With Quote
change the PSU
Old
  (#4)
apo7070
Donator
 
apo7070's Avatar
 
Offline
Posts: 106

Level: 9 [♥ Bé-Yêu ♥]
Life: 0 / 207
Magic: 35 / 4902
Experience: 30%

Thanks: 7
Thanked 15 Times in 14 Posts
Join Date: Nov 2009
Location: near Timbuctoo/Outer Mongolia,Twinned with Hawaii /On the dark side of the moon!!!
Thumbs up change the PSU - 19-December-2010, 18:52

hi m8 i had this problem before also, use the power adaptor from the "good box" and try scan again
   
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to apo7070 For This Useful Post:
alex1982 (19-December-2010)
Old
  (#5)
foz
Donator
 
foz's Avatar
 
Offline
Posts: 1,431

Level: 32 [♥ Bé-Yêu ♥]
Life: 0 / 785
Magic: 477 / 23177
Experience: 42%

Thanks: 306
Thanked 704 Times in 455 Posts
Join Date: Nov 2007
Location: earth
19-December-2010, 18:55

the problem could be your satellite.xml file as gemini use 284 not 282 !
either download new channel list and import your own to update the list or change .xml if you can
do you get 1w ? is it 15.8e or 16e?
foz


Create your own banner at mybannermaker.com!

Server
CentoS 5.9 linux server
Card serve/Share Emu - Oscam - Monit - Failban
Smargo v1.3
Phoenix inifinty usb
3 x Ominkey 2121
P4 2.8 ghz 4gb ram
Receivers:
1 x Vu+ Solo2 Hdd Vix Image (online updates) oscam client
2 x Orignal Dm800 Hdd Tsimage (online updates) oscam client
Dish:
Andrews 1.2m channel master
Invcom c120 lnb Vbox 500
Jaeger 1224 Supermotor (39e - 30w)

If you are happy with the reply, show your appreciation press "thanks", dont be shy!

CCcam Tools & Downloads
http://www.eurocardsharing.com/f78/c...ownloads-65611

   
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to foz For This Useful Post:
alex1982 (19-December-2010)
Old
  (#6)
alex1982
Junior Member
 
alex1982's Avatar
 
Offline
Posts: 15

Level: 2 [♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥]
Life: 0 / 40
Magic: 5 / 850
Experience: 62%

Thanks: 5
Thanked 0 Times in 0 Posts
Join Date: Oct 2010
19-December-2010, 19:53

I've tried 3 power adapters all the same result. my xml file did show 282 i altered it to 284 and still no luck. i have a very strange feeling that some how i've probably zapped something when uploading my images.
Thank you both
   
Reply With Quote
Old
  (#7)
elhaj
Member
 
elhaj's Avatar
 
Offline
Posts: 49

Level: 5 [♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥]
Life: 0 / 120
Magic: 16 / 3077
Experience: 82%

Thanks: 14
Thanked 3 Times in 3 Posts
Join Date: Mar 2009
19-December-2010, 21:27

I had the same problem but now sorted, new xml file and full scan, and if you are using a diseqc switch that might be the cause.
good luck
   
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to elhaj For This Useful Post:
alex1982 (19-December-2010)
Old
  (#8)
foz
Donator
 
foz's Avatar
 
Offline
Posts: 1,431

Level: 32 [♥ Bé-Yêu ♥]
Life: 0 / 785
Magic: 477 / 23177
Experience: 42%

Thanks: 306
Thanked 704 Times in 455 Posts
Join Date: Nov 2007
Location: earth
19-December-2010, 21:31

Quote:
Originally Posted by alex1982 View Post
I've tried 3 power adapters all the same result. my xml file did show 282 i altered it to 284 and still no luck. i have a very strange feeling that some how i've probably zapped something when uploading my images.
Thank you both
alex try downloading a new channel list from blue button
keep a back of yours using dreambox edit
try a couple see if you can get it to work with a download list/channel list first.
i supect there is error in your xml
post results
foz
ps if you can get other sats no way you damaged anything


Create your own banner at mybannermaker.com!

Server
CentoS 5.9 linux server
Card serve/Share Emu - Oscam - Monit - Failban
Smargo v1.3
Phoenix inifinty usb
3 x Ominkey 2121
P4 2.8 ghz 4gb ram
Receivers:
1 x Vu+ Solo2 Hdd Vix Image (online updates) oscam client
2 x Orignal Dm800 Hdd Tsimage (online updates) oscam client
Dish:
Andrews 1.2m channel master
Invcom c120 lnb Vbox 500
Jaeger 1224 Supermotor (39e - 30w)

If you are happy with the reply, show your appreciation press "thanks", dont be shy!

CCcam Tools & Downloads
http://www.eurocardsharing.com/f78/c...ownloads-65611

   
Reply With Quote
Old
  (#9)
balderdash
Member
 
balderdash's Avatar
 
Offline
Posts: 60

Level: 6 [♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥]
Life: 0 / 140
Magic: 20 / 3206
Experience: 62%

Thanks: 16
Thanked 12 Times in 12 Posts
Join Date: Feb 2010
19-December-2010, 21:35

Quote:
Originally Posted by elhaj View Post
I had the same problem but now sorted, new xml file and full scan, and if you are using a diseqc switch that might be the cause.
good luck
Quote:
Originally Posted by foz View Post
alex try downloading a new channel list from blue button
keep a back of yours using dreambox edit
try a couple see if you can get it to work with a download list/channel list first.
i supect there is error in your xml
post results
foz
ps if you can get other sats no way you damaged anything
if this was the case then why would the exact same image,backed up from working box, work on one box and not on another?
   
Reply With Quote
Old
  (#10)
foz
Donator
 
foz's Avatar
 
Offline
Posts: 1,431

Level: 32 [♥ Bé-Yêu ♥]
Life: 0 / 785
Magic: 477 / 23177
Experience: 42%

Thanks: 306
Thanked 704 Times in 455 Posts
Join Date: Nov 2007
Location: earth
19-December-2010, 23:06

Quote:
Originally Posted by balderdash View Post
if this was the case then why would the exact same image,backed up from working box, work on one box and not on another?
it should...
i was suggesting try somthing else if this has not worked.
interested to see if any other channels show/open on differant sats or its just 28.2e off? eg 19e working? etc
this info was not available in post.
foz


Create your own banner at mybannermaker.com!

Server
CentoS 5.9 linux server
Card serve/Share Emu - Oscam - Monit - Failban
Smargo v1.3
Phoenix inifinty usb
3 x Ominkey 2121
P4 2.8 ghz 4gb ram
Receivers:
1 x Vu+ Solo2 Hdd Vix Image (online updates) oscam client
2 x Orignal Dm800 Hdd Tsimage (online updates) oscam client
Dish:
Andrews 1.2m channel master
Invcom c120 lnb Vbox 500
Jaeger 1224 Supermotor (39e - 30w)

If you are happy with the reply, show your appreciation press "thanks", dont be shy!

CCcam Tools & Downloads
http://www.eurocardsharing.com/f78/c...ownloads-65611

   
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Tags
28.2e, dm500s, lock, tuner


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

Forum Jump



ECS on RSS ECS on Twitter ECS on Facebook ECS on Youtube
Follow us on:

Powered by vBulletin
Copyright 2002 - 2010, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.
Dreambox