Eurocardsharing

Go Back   Eurocardsharing > Sharing receivers > DreamBox > Setting Dream

Setting Dream Discussion, Need Help with Dm800 clone at DreamBox forum; the bloke phoned me on Monday said is mate has sorted it.I picked it up today.He has put Black Hole ...

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old
  (#21)
silla
Donator
 
silla's Avatar
 
Offline
Posts: 62

Level: 6 [♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥]
Life: 0 / 143
Magic: 20 / 3843
Experience: 75%

Thanks: 33
Thanked 24 Times in 13 Posts
Join Date: Nov 2008
Age: 48
21-October-2009, 14:54

the bloke phoned me on Monday said is mate has sorted it.I picked it up today.He has put Black Hole Nabliosat on.Very helpful guy an worth knowing.He has saved me a few quid!!


Server:
Debian linux server
P4 2.8 ghz 2gb ram
CCcam 2.1.3 Smargo v1.3
Dreambox
2 x Dm800
2 x Nemesis 2.4
1 x Dm500
1 x Pli jade maxvar xline skin cccam 2.1.4
Dish
1.2metre (Quad lnb)
Dark Motor
   
Reply With Quote
Old
  (#22)
sylo
Member
 
sylo's Avatar
 
Offline
Posts: 93

Level: 8 [♥ Bé-Yêu ♥]
Life: 0 / 190
Magic: 31 / 4980
Experience: 62%

Thanks: 17
Thanked 5 Times in 4 Posts
Join Date: Feb 2009
Age: 46
21-October-2009, 15:36

I have a clone with BL74. It was delivered with it.
Now...I also came accross the NO CA FOUND error and also thought it was dead.

This summary "tutorial" to explain how to fix a DM800 not booting with the code "ERROR01 : NO CA FOUND" on the screen.

Cause of the error:
- bad flash
- official image flashed

-> ERR01 : NO CA FOUND

What doesn't work anymore:
- no boot
- no network connection
- no possible image upgrade
- DreamUp unable to upgrade even with serial cable. it boots but can NOT load the image

Solution:
1) Use DreamUp 1.3.3 with serial (null modem) cable
2) Choose COM1, connect, power ON DM800 and wait
3) After a few seconds the DM800 screen will come back with an IP address
4) Type in that address in IE
5) Flash first a BootLoader (ex: 72R1)6) reboot DM800 and hold power button
7) Wait for IP to appear on DM800 screen
8)Type in that address in IE
9) Flash your desired image
   
Reply With Quote
The Following 2 Users Say Thank You to sylo For This Useful Post:
cold007 (21-October-2009), rooda (23-December-2009)
Sponsored Links
Old
  (#23)
Blue Boy
Donator
 
Blue Boy's Avatar
 
Offline
Posts: 61

Level: 6 [♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥]
Life: 0 / 142
Magic: 20 / 3941
Experience: 69%

Thanks: 35
Thanked 7 Times in 6 Posts
Join Date: Jul 2008
06-November-2009, 12:37

Quote:
Originally Posted by sylo View Post
I have a clone with BL74. It was delivered with it.
Now...I also came accross the NO CA FOUND error and also thought it was dead.

This summary "tutorial" to explain how to fix a DM800 not booting with the code "ERROR01 : NO CA FOUND" on the screen.

Cause of the error:
- bad flash
- official image flashed

-> ERR01 : NO CA FOUND

What doesn't work anymore:
- no boot
- no network connection
- no possible image upgrade
- DreamUp unable to upgrade even with serial cable. it boots but can NOT load the image

Solution:
1) Use DreamUp 1.3.3 with serial (null modem) cable
2) Choose COM1, connect, power ON DM800 and wait
3) After a few seconds the DM800 screen will come back with an IP address
4) Type in that address in IE
5) Flash first a BootLoader (ex: 72R1)6) reboot DM800 and hold power button
7) Wait for IP to appear on DM800 screen
8)Type in that address in IE
9) Flash your desired image
I have tried all the above and I am at my wits end with this blastard box. I have spent 2 days trying different ways to recover it.

Does it have to be COM 1? as I can,t access this port as its in use.

I have a null modem cable via a usb adapter because I don,t have a RS 232 facility on either my PC or laptop. Will this make a difference ?

I would appreciate your help.
Thanks
   
Reply With Quote
Old
  (#24)
shiver
Junior Member
 
shiver's Avatar
 
Offline
Posts: 2

Level: 1 [♥ Bé-Yêu ♥]
Life: 0 / 0
Magic: 0 / 16
Experience: 2%

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Join Date: Jul 2009
14-November-2009, 12:56

ok nice but when i power on my dm 800 i've this error immediatly (1 or 2second)
so dreamup with rs232 cable don't find my DM.
so it's not very easy to flash it....
have a solution please?
   
Reply With Quote
Old
  (#25)
nemesist
Junior Member
 
nemesist's Avatar
 
Offline
Posts: 6

Level: 1 [♥ Bé-Yêu ♥]
Life: 0 / 11
Magic: 2 / 290
Experience: 47%

Thanks: 13
Thanked 1 Time in 1 Post
Join Date: Aug 2009
Smile 24-November-2009, 04:04

Quote:
Originally Posted by sylo View Post
I have a clone with BL74. It was delivered with it.
Now...I also came accross the NO CA FOUND error and also thought it was dead.

This summary "tutorial" to explain how to fix a DM800 not booting with the code "ERROR01 : NO CA FOUND" on the screen.

Cause of the error:
- bad flash
- official image flashed

-> ERR01 : NO CA FOUND

What doesn't work anymore:
- no boot
- no network connection
- no possible image upgrade
- DreamUp unable to upgrade even with serial cable. it boots but can NOT load the image

Solution:
1) Use DreamUp 1.3.3 with serial (null modem) cable
2) Choose COM1, connect, power ON DM800 and wait
3) After a few seconds the DM800 screen will come back with an IP address
4) Type in that address in IE
5) Flash first a BootLoader (ex: 72R1)6) reboot DM800 and hold power button
7) Wait for IP to appear on DM800 screen
8)Type in that address in IE
9) Flash your desired image

I too purchased a DM800 clone (looks exactly like the original), I believe mine came with BL72. I flashed it with PLI Jade 3, Enima 2 image and received the "ERR01 : NO CA FOUND" during boot-up. I thought I had killed my brand new dm800 as well. I did some research and discovered i can still communicate with the box using DreamUp 1.3.3 and serial null modem. So i tried following:

1. Another attempt with the same image (thinking something went wrong duuring the first attempt), that didn't work.
2. Tried original Dream Multimedia Latest Image for DM800, no good as well.
3. Did some more research and plough through PLi-Images website FAQ, without any solution. Then I decided to try something different.
4. Downloaded PLi Jade2 Enigma 2 - for the Dreambox DM800 and used DreamUp 1.3.3 to upload it (took 45 mins) rebooted the box and everything worked fine after that.

Lesson learnt - I might not have the latest PLi image, but I have a working DreamBox 800 :)
   
Reply With Quote
FLASHING DEAD DM800 no ca error dreamup will not work
Old
  (#26)
foz
Donator
 
foz's Avatar
 
Offline
Posts: 1,431

Level: 32 [♥ Bé-Yêu ♥]
Life: 0 / 785
Magic: 477 / 23395
Experience: 42%

Thanks: 306
Thanked 704 Times in 455 Posts
Join Date: Nov 2007
Location: earth
Thumbs up FLASHING DEAD DM800 no ca error dreamup will not work - 14-December-2009, 21:57

Guys
all you need to do if dreamup will not communicate with dm800 & no ca error :
use working dm800 is the trick!!! open dreamup as normal click connect put pwr in first the working dm800 then when its seen dm800 unplug - plug broken box in...
then you can reflash using WEB browser if you set it up correctly.... save time using dreamup (4Omins)!!!
done this myself on a friends that would not communicate with dreamup or web browser....
trust me this works 1000%
Companys are charging 35 to do this and say the are lifting a chip !!!
foz


Create your own banner at mybannermaker.com!

Server
CentoS 5.9 linux server
Card serve/Share Emu - Oscam - Monit - Failban
Smargo v1.3
Phoenix inifinty usb
3 x Ominkey 2121
P4 2.8 ghz 4gb ram
Receivers:
1 x Vu+ Solo2 Hdd Vix Image (online updates) oscam client
2 x Orignal Dm800 Hdd Tsimage (online updates) oscam client
Dish:
Andrews 1.2m channel master
Invcom c120 lnb Vbox 500
Jaeger 1224 Supermotor (39e - 30w)

If you are happy with the reply, show your appreciation press "thanks", dont be shy!

CCcam Tools & Downloads
http://www.eurocardsharing.com/f78/c...ownloads-65611

   
Reply With Quote
please need help clone dm800
Old
  (#27)
cheaptrick
Junior Member
 
cheaptrick's Avatar
 
Offline
Posts: 1

Level: 1 [♥ Bé-Yêu ♥]
Life: 0 / 0
Magic: 0 / 0
Experience: 0%

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Join Date: Dec 2009
Question please need help clone dm800 - 16-December-2009, 09:41

Hi foz, I tried your method with one working and one not. I used 1.3.3.4 and 1.3.3.0 ( tried use network checked and unchecked). The working one is detected fine and can flash, the other one detects till it needs to acknowledge, the OLED then displays error. When you say swop, I tried with working one with serial cable, network cable and power cable till it gets to were it allows me to flash by means of http and swop with bad console at this point but I cannot http into box and flash. Even tried going http with working one and load flash and swop to bad unit and start flash. Nothing happens here at all. Is there something I am doing wrong. thanks mark.
   
Reply With Quote
Old
  (#28)
silla
Donator
 
silla's Avatar
 
Offline
Posts: 62

Level: 6 [♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥]
Life: 0 / 143
Magic: 20 / 3843
Experience: 75%

Thanks: 33
Thanked 24 Times in 13 Posts
Join Date: Nov 2008
Age: 48
16-December-2009, 23:58

Quote:
Originally Posted by cheaptrick View Post
Hi foz, I tried your method with one working and one not. I used 1.3.3.4 and 1.3.3.0 ( tried use network checked and unchecked). The working one is detected fine and can flash, the other one detects till it needs to acknowledge, the OLED then displays error. When you say swop, I tried with working one with serial cable, network cable and power cable till it gets to were it allows me to flash by means of http and swop with bad console at this point but I cannot http into box and flash. Even tried going http with working one and load flash and swop to bad unit and start flash. Nothing happens here at all. Is there something I am doing wrong. thanks mark.
Connect the original dm 800 via null cable to pc and run dream up.When dream up connects to original box,unplug the null cable and plug into the clone(already powered up).The screen on the clone will change to 'dhcp enabled' or something like that.Now plug in the lan cable and an ip address will appear on the screen of the clone box.Type address into web browser and flash.
Hope this helps
Seen it work myself.


Server:
Debian linux server
P4 2.8 ghz 2gb ram
CCcam 2.1.3 Smargo v1.3
Dreambox
2 x Dm800
2 x Nemesis 2.4
1 x Dm500
1 x Pli jade maxvar xline skin cccam 2.1.4
Dish
1.2metre (Quad lnb)
Dark Motor
   
Reply With Quote
Old
  (#29)
foz
Donator
 
foz's Avatar
 
Offline
Posts: 1,431

Level: 32 [♥ Bé-Yêu ♥]
Life: 0 / 785
Magic: 477 / 23395
Experience: 42%

Thanks: 306
Thanked 704 Times in 455 Posts
Join Date: Nov 2007
Location: earth
17-December-2009, 00:17

Quote:
Originally Posted by cheaptrick View Post
Hi foz, I tried your method with one working and one not. I used 1.3.3.4 and 1.3.3.0 ( tried use network checked and unchecked). The working one is detected fine and can flash, the other one detects till it needs to acknowledge, the OLED then displays error. When you say swop, I tried with working one with serial cable, network cable and power cable till it gets to were it allows me to flash by means of http and swop with bad console at this point but I cannot http into box and flash. Even tried going http with working one and load flash and swop to bad unit and start flash. Nothing happens here at all. Is there something I am doing wrong. thanks mark.
hi mark
i cannot remember 100% how i got the broken box to communicate with dreamup, silla has written a small tuto that i did on his broken box and he must a better memory than me...
its the bit how i got dhcp up on broken box, i know i used my working box through dreamup, silla says his box was power up... (not so sure myself) i then took out the null mod cable from working (after it had been picked up) then put it into broken box, (this is the point i can not remember or i would have written a full tuto) i managed to get the broken box to display the dhcp. now if i did this buy putting the null cable in then holding down the power button & powering up or if indeed it was powered up i can not remember. try it both ways.... you will know when its connected because you get the dhcp and ip number in broken dm window
once it communicates the rest is history.
use a patched image after just easier,
hope this helps you
please write which way it is when you have done it for other members but it works 1000% sorry i should have written a tuto when i did it.
foz


Create your own banner at mybannermaker.com!

Server
CentoS 5.9 linux server
Card serve/Share Emu - Oscam - Monit - Failban
Smargo v1.3
Phoenix inifinty usb
3 x Ominkey 2121
P4 2.8 ghz 4gb ram
Receivers:
1 x Vu+ Solo2 Hdd Vix Image (online updates) oscam client
2 x Orignal Dm800 Hdd Tsimage (online updates) oscam client
Dish:
Andrews 1.2m channel master
Invcom c120 lnb Vbox 500
Jaeger 1224 Supermotor (39e - 30w)

If you are happy with the reply, show your appreciation press "thanks", dont be shy!

CCcam Tools & Downloads
http://www.eurocardsharing.com/f78/c...ownloads-65611


Last edited by foz; 17-December-2009 at 00:24..
   
Reply With Quote
No CA found
Old
  (#30)
marmex
Member
 
marmex's Avatar
 
Offline
Posts: 36

Level: 4 [♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥]
Life: 0 / 94
Magic: 12 / 2571
Experience: 76%

Thanks: 10
Thanked 3 Times in 1 Post
Join Date: Sep 2008
Location: Bucharest RO
Age: 49
No CA found - 17-December-2009, 22:22

You find 3 way to upload new image in your dead box.
have fun.
http://fbx.ro/vdr79fv33ix0iup4 - 2nd_stage_pack.rar


sunray SR4X2
dreambox 800HD PVR X3
   
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Tags
clone, dm800


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

Forum Jump



ECS on RSS ECS on Twitter ECS on Facebook ECS on Youtube
Follow us on:

Powered by vBulletin
Copyright 2002 - 2010, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.
Dreambox