Eurocardsharing

Go Back   Eurocardsharing > Sharing receivers > DreamBox > Tutorials

Tutorials Discussion, Control network bandwidth dreambox at DreamBox forum; Hi, You must install iperf (ppc) in dreambox directory var/bin and iperf.exe in c:/ 1)CONTROL PC----->DREAMBOX ***PC*** START/EXECUTE/ CMD in ...

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Control network bandwidth dreambox
Old
  (#1)
radja
Junior Member
 
radja's Avatar
 
Offline
Posts: 3

Level: 1 [♥ Bé-Yêu ♥]
Life: 0 / 2
Magic: 1 / 61
Experience: 10%

Thanks: 0
Thanked 2 Times in 2 Posts
Join Date: Apr 2010
Control network bandwidth dreambox - 29-April-2010, 12:36

Hi,
You must install iperf (ppc) in dreambox directory var/bin
and iperf.exe in c:/
1)CONTROL PC----->DREAMBOX
***PC***
START/EXECUTE/ CMD
in dos windows:
iperf -c dreamboxip

***DREAMBOX****
START/ EXECUTE/TELNET
in telnet windows:
o dreamboxip
login dreambox
password dreambox
iperf -s


2)CONTROL DREAMBOX----->PC
***PC****
iperf -s

***DREAMBOX****
iperf -c pcip


Bye


DM500S Local Card Csat Fr (032820)
   
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to radja For This Useful Post:
pestik (18-September-2010)
Old
  (#2)
morte
Guest
 
morte's Avatar
 
Offline
Posts: 10,804

Level: 66 [♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥]
Life: 492 / 1640
Magic: 3601 / 51220
Experience: 62%

Thanks: 4,388
Thanked 6,243 Times in 2,101 Posts
Join Date: May 2007
29-April-2010, 12:53

And what does it do exactly?


Hardware: DM500S, MaximumTorodial T90
Sat positions: 4.8,13.0,19.2,28.2
Software: Pli Jade 3 with X-line Skin
CAM: Cccam 2.1.3
NOT LOOKING FOR SHARES
ECS irc Chatroom
Cccam Collection topic
http://virusscan.jotti.org/en



Use the ====>>>><<<<==== when you are happy with a post instead of replying to a post (rule #11 and gets you even banned)
   
Reply With Quote
Sponsored Links
Old
  (#3)
radja
Junior Member
 
radja's Avatar
 
Offline
Posts: 3

Level: 1 [♥ Bé-Yêu ♥]
Life: 0 / 2
Magic: 1 / 61
Experience: 10%

Thanks: 0
Thanked 2 Times in 2 Posts
Join Date: Apr 2010
29-April-2010, 13:54

Hi,
With iperf You can control dreambox lan speed.
For example in my dreambox 500S i had:
PC--->DREAMBOX around 30Mb/s
DREAMBOX--->PC around 1Mb/S
my dreambox lan was very slow,i made mod capacitor for dm500
and now i have:
DREAMBOX---->PC around 30Mb/s

Now the Web-xtv or vlc stream works great.
Bye.


DM500S Local Card Csat Fr (032820)
   
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to radja For This Useful Post:
morte (07-June-2010)
Old
  (#4)
drifting
Junior Member
 
drifting's Avatar
 
Offline
Posts: 5

Level: 1 [♥ Bé-Yêu ♥]
Life: 0 / 8
Magic: 1 / 218
Experience: 34%

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Join Date: Apr 2009
06-June-2010, 23:02

Hi.
Recently I buy a NAS server USB adapter to add a HDD drive to dreambox and record/watch what I want. But when I start PVR, it records but with too much failures and breaks.

So, I saw this thread and test dreambox <-> wifi PC with Iperf and the result is the same in both directions: ~20MBit

I want to solve my problem but, after see this results, I think a mod in dreambox will not working. What did you think?

PS: I use gemini 4.7 image. I also try VLC and I have to low the quality to stream without breaks.
   
Reply With Quote
Old
  (#5)
morte
Guest
 
morte's Avatar
 
Offline
Posts: 10,804

Level: 66 [♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥]
Life: 492 / 1640
Magic: 3601 / 51220
Experience: 62%

Thanks: 4,388
Thanked 6,243 Times in 2,101 Posts
Join Date: May 2007
07-June-2010, 08:05

Try recording without your box being connected to the internet (stop all sharing) put it on a FTA channel and record than.
There could be several things involved: processing power/network issues/usb drive


Hardware: DM500S, MaximumTorodial T90
Sat positions: 4.8,13.0,19.2,28.2
Software: Pli Jade 3 with X-line Skin
CAM: Cccam 2.1.3
NOT LOOKING FOR SHARES
ECS irc Chatroom
Cccam Collection topic
http://virusscan.jotti.org/en



Use the ====>>>><<<<==== when you are happy with a post instead of replying to a post (rule #11 and gets you even banned)
   
Reply With Quote
Old
  (#6)
drifting
Junior Member
 
drifting's Avatar
 
Offline
Posts: 5

Level: 1 [♥ Bé-Yêu ♥]
Life: 0 / 8
Magic: 1 / 218
Experience: 34%

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Join Date: Apr 2009
08-September-2010, 00:48

Quote:
Originally Posted by Morte View Post
Try recording without your box being connected to the internet (stop all sharing) put it on a FTA channel and record than.
There could be several things involved: processing power/network issues/usb drive
Thanks for your replay.
What about Gemini image? I use version 4.7. This image should work without problems on PVR functions?
   
Reply With Quote
Old
  (#7)
karolina
ECS Master
 
karolina's Avatar
 
Offline
Posts: 1,918

Level: 36 [♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥]
Life: 88 / 884
Magic: 639 / 25209
Experience: 37%

Thanks: 59
Thanked 847 Times in 523 Posts
Join Date: Apr 2008
08-September-2010, 09:52

Quote:
Originally Posted by drifting View Post
Thanks for your replay.
What about Gemini image? I use version 4.7. This image should work without problems on PVR functions?
yes friend totaly yes on dm 8000 work record 4 hd chanell in one time on box HDD i think if you can stream from box to pc i think will be work too but maybe in smoler number chanell 1-2 .
On dm 800 work too but only 1-2 from one transponder chanell recodred in one time becuse this box no have duoble heads and have smooler cpu
but with good setup mast work.
   
Reply With Quote
Old
  (#8)
drifting
Junior Member
 
drifting's Avatar
 
Offline
Posts: 5

Level: 1 [♥ Bé-Yêu ♥]
Life: 0 / 8
Magic: 1 / 218
Experience: 34%

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Join Date: Apr 2009
08-September-2010, 13:13

Quote:
Originally Posted by karolina View Post
yes friend totaly yes on dm 8000 work record 4 hd chanell in one time on box HDD i think if you can stream from box to pc i think will be work too but maybe in smoler number chanell 1-2 .
On dm 800 work too but only 1-2 from one transponder chanell recodred in one time becuse this box no have duoble heads and have smooler cpu
but with good setup mast work.
I'm talking about DM500s.
   
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Tags
bandwidth, control, dreambox, network


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

Forum Jump



ECS on RSS ECS on Twitter ECS on Facebook ECS on Youtube
Follow us on:

Powered by vBulletin
Copyright 2002 - 2010, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.
Dreambox