Eurocardsharing

Go Back   Eurocardsharing > Sharing receivers > DreamBox > Tutorials

Tutorials Discussion, How to mount network drive at DreamBox forum; Hi everyone, I purchased an NAS drive and connected to my router. I would llike to connect my DM800 to ...

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
How to mount network drive
Old
  (#1)
Beppe71
Junior Member
 
Beppe71's Avatar
 
Offline
Posts: 11

Level: 2 [♥ Bé-Yêu ♥]
Life: 0 / 28
Magic: 3 / 779
Experience: 12%

Thanks: 2
Thanked 2 Times in 2 Posts
Join Date: Nov 2008
How to mount network drive - 06-June-2010, 00:57

Hi everyone,
I purchased an NAS drive and connected to my router.
I would llike to connect my DM800 to this network drive and be able to play movies I saved on the drive or view some pictures.

Could anyone helpme on the configuration for the Automount.
I tried several times to configure my dreambox but no luck.

I got a gemenin image 4.7.
Nas drive is WD.

Thanks for future replies.
   
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to Beppe71 For This Useful Post:
vmax (09-November-2010)
Old
  (#2)
cold007
Super Moderator
 
cold007's Avatar
 
Offline
Posts: 9,448

Level: 63 [♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥]
Life: 314 / 1570
Magic: 3149 / 50421
Experience: 82%

Thanks: 5,191
Thanked 4,424 Times in 2,537 Posts
Join Date: Apr 2007
Location: germany -unterfranken..
06-June-2010, 10:16

Quote:
Originally Posted by Beppe71 View Post
Hi
you forgot to

!!
...

unfortunatly...rule 5# broken,,with this quoted post..

its about time u visit the introduction section...

tutorials

when this prewarning goes ignored..warning will follow.

cold007


dreambox 8000- box with icvs images!!

remember u SPAM = i BAN

activley hunting nline stealers...!

beware...of with whom you share!!




   
Reply With Quote
Sponsored Links
Old
  (#3)
ivanovh
Administrator
 
ivanovh's Avatar
 
Offline
Posts: 12,542

Level: 69 [♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥]
Life: 516 / 1720
Magic: 4180 / 57494
Experience: 83%

Thanks: 2,419
Thanked 5,850 Times in 2,821 Posts
Join Date: Nov 2006
Location: Eindhoven
Age: 54
06-June-2010, 10:42

After reading the rules:

did you install the correct subdir's in your NAS and did you 'share' this?







---------------------------------------------------
Dreambox 8000 HD PVR
Dreambox 7020si
Dual Xeon 3.4Ghz Cardserver in Raid 5 , Debian 5.1, CCcam 2.1.3



Loewe Individual Compose 40"

Iphone 5 64Gb [7.0]
Ipad 4, 128Gb
---------------------------------------------------
If you are happy with the reply,
show your appreciation press "thanks", dont be shy!
   
Reply With Quote
Old
  (#4)
Beppe71
Junior Member
 
Beppe71's Avatar
 
Offline
Posts: 11

Level: 2 [♥ Bé-Yêu ♥]
Life: 0 / 28
Magic: 3 / 779
Experience: 12%

Thanks: 2
Thanked 2 Times in 2 Posts
Join Date: Nov 2008
06-June-2010, 11:51

sorry to brake rule 5.
yes i have created a new file called "Recordings" in the NAS and se it it up as share but when i look from the Dm800 external memory, it can only see the "directory" file.
thanks for help
   
Reply With Quote
Old
  (#5)
ivanovh
Administrator
 
ivanovh's Avatar
 
Offline
Posts: 12,542

Level: 69 [♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥]
Life: 516 / 1720
Magic: 4180 / 57494
Experience: 83%

Thanks: 2,419
Thanked 5,850 Times in 2,821 Posts
Join Date: Nov 2006
Location: Eindhoven
Age: 54
06-June-2010, 12:10

Have you used 'mountmanager/automount' in your box? Did you save the settings? Have you installed a username/passwrd? Did you use CIFS or NFS?







---------------------------------------------------
Dreambox 8000 HD PVR
Dreambox 7020si
Dual Xeon 3.4Ghz Cardserver in Raid 5 , Debian 5.1, CCcam 2.1.3



Loewe Individual Compose 40"

Iphone 5 64Gb [7.0]
Ipad 4, 128Gb
---------------------------------------------------
If you are happy with the reply,
show your appreciation press "thanks", dont be shy!
   
Reply With Quote
Old
  (#6)
Beppe71
Junior Member
 
Beppe71's Avatar
 
Offline
Posts: 11

Level: 2 [♥ Bé-Yêu ♥]
Life: 0 / 28
Magic: 3 / 779
Experience: 12%

Thanks: 2
Thanked 2 Times in 2 Posts
Join Date: Nov 2008
06-June-2010, 21:11

Have you used 'mountmanager/automount' in your box? YES
Did you save the settings? YES
Have you installed a username/passwrd? YES
Did you use CIFS or NFS? CIFS

Do you need other info?
Thanks
BP71
   
Reply With Quote
Old
  (#7)
ivanovh
Administrator
 
ivanovh's Avatar
 
Offline
Posts: 12,542

Level: 69 [♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥]
Life: 516 / 1720
Magic: 4180 / 57494
Experience: 83%

Thanks: 2,419
Thanked 5,850 Times in 2,821 Posts
Join Date: Nov 2006
Location: Eindhoven
Age: 54
06-June-2010, 23:18

What os do you use on the NAS? Linux or windows based?







---------------------------------------------------
Dreambox 8000 HD PVR
Dreambox 7020si
Dual Xeon 3.4Ghz Cardserver in Raid 5 , Debian 5.1, CCcam 2.1.3



Loewe Individual Compose 40"

Iphone 5 64Gb [7.0]
Ipad 4, 128Gb
---------------------------------------------------
If you are happy with the reply,
show your appreciation press "thanks", dont be shy!
   
Reply With Quote
Old
  (#8)
Beppe71
Junior Member
 
Beppe71's Avatar
 
Offline
Posts: 11

Level: 2 [♥ Bé-Yêu ♥]
Life: 0 / 28
Magic: 3 / 779
Experience: 12%

Thanks: 2
Thanked 2 Times in 2 Posts
Join Date: Nov 2008
07-June-2010, 10:19

for what I can read from the box is a Windows os.
   
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Tags
drive, mount, network


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

Forum Jump



ECS on RSS ECS on Twitter ECS on Facebook ECS on Youtube
Follow us on:

Powered by vBulletin
Copyright 2002 - 2010, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.
Dreambox