Go Back   Eurocardsharing > Sharing receivers > DreamBox > Tutorials

Tutorials Discussion, Howto flash a dm800 via web browser at DreamBox forum; Flashing a new firmware by Browser What you need to flash You need the image file you want to flash. ...

LinkBack Thread Tools Display Modes
Howto flash a dm800 via web browser
Bacteria's Avatar
Posts: 96,016

Level: 124 [♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥]
Life: 4638 / 4638
Magic: 32005 / 90605
Experience: 68%

Thanks: 1,107
Thanked 5,577 Times in 1,419 Posts
Join Date: Oct 2006
Age: 35
Howto flash a dm800 via web browser - 22-February-2011, 18:15

Flashing a new firmware by Browser

What you need to flash

You need the image file you want to flash. Image files have the extension *.nfi. You can't flash other
images like *.img files. Don't try it - it won't [COLOR=#6DD0F7 ! important][COLOR=#6DD0F7 ! important]work[/COLOR][/COLOR].

You need either a DHCP server, a configured bootloader or a serial cable and a terminal [COLOR=#6DD0F7 ! important][COLOR=#6DD0F7 ! important]program[/COLOR][/COLOR]
like HyperTerm.

You need a browser, and a network cable. If you connect the Dreambox directly to the PC,
you need a cross cable, if you connect trough a switch/hub/router you need a normal
(non-cross) cable.

To flash a new image, you can use the second stage loader. It must be present and not broken.

The following steps assume you have a DHCP server.
If you don't have one, you have to setup an IP address in the bootloader's serial setup.
- Power down the Dreambox, either using "shutdown" and by removing the power connector.
Standby is not enough!

- (1.) Press and hold the power button. Replug the power connector into the Dreambox.
- (3.) A text "*** STOP ***" should appear. Now you can release the button.
The bootloader entered the "waiting" mode.
- (4.) Above the "*** STOP ***" text, there should appear an IP-address
(four decimal values with a dot in between). If there appears the string "dhcp" instead,
the box still searches for a DHCP server. Wait a bit. If it doesn't change, something doesn't
[COLOR=#6DD0F7 ! important][COLOR=#6DD0F7 ! important]work[/COLOR][/COLOR] with the DHCP server. Check wether network cable is plugged in etc. If it just doesn't
[COLOR=#6DD0F7 ! important][COLOR=#6DD0F7 ! important]work[/COLOR][/COLOR], set an IP using the serial terminal

Now, open a browser on your PC.
(1.) enter in the address line "http://ip/" (where ip must be replaced with the value in the LCD).
- (2.) on the bottom of the page, there's a link called "firmware upgrade". Click it.

On the next page, you can select the flash image you want to flash. be sure that it has the ".nfi" extension.
You can't flash other images (like .img)!
- Click on "FLASH!" and wait. It might take some time to upload and flash the image.
- Switch the box off again, and on again. The new image should be flashed and working.
Reply With Quote
dillon's Avatar
Posts: 60

Level: 6 [♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥]
Life: 0 / 140
Magic: 20 / 4092
Experience: 62%

Thanks: 15
Thanked 1 Time in 1 Post
Join Date: Nov 2006
04-March-2011, 21:44

Hi Bacteria
Can you tell me if the link still exists? i tried it but can't find the link "firmware upgrade".
I tried it with google.



VU+ duo
Open PLI
CCcam 2.1.3
Reply With Quote
Sponsored Links
Junior Member
fahimjan's Avatar
Posts: 3

Level: 1 [♥ Bé-Yêu ♥]
Life: 0 / 2
Magic: 1 / 41
Experience: 10%

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Join Date: Aug 2011
Age: 26
14-August-2011, 13:20

I tried it but the ip is not working with browser ?

I did , but not works ?

The Ethernet light is Off and box not works correctly

Last edited by cold007; 16-August-2011 at 16:17..
Reply With Quote
deffc0n's Avatar
Posts: 60

Level: 6 [♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥]
Life: 0 / 140
Magic: 20 / 3013
Experience: 62%

Thanks: 11
Thanked 17 Times in 13 Posts
Join Date: Jun 2009
14-August-2011, 14:28

Use I Explorer :)
Reply With Quote
Junior Member
spata's Avatar
Posts: 2

Level: 1 [♥ Bé-Yêu ♥]
Life: 0 / 0
Magic: 0 / 15
Experience: 2%

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Join Date: Oct 2008
20-September-2011, 17:36

Just enter in boot mode (you have to push power and switch on decoder. release power button when an ip appear on display) then with google chrome will bw the best to upgrade firm.

bye bye.
Reply With Quote


browser, dm800, flash, howto

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

Forum Jump

ECS on RSS ECS on Twitter ECS on Facebook ECS on Youtube
Follow us on:

Powered by vBulletin
Copyright 2002 - 2010, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.