Eurocardsharing

Go Back   Eurocardsharing > Sharing receivers > DreamBox > Tutorials

Tutorials Discussion, Mobile broadband works or doesent work ? at DreamBox forum; Hi all i am expecting the delivery of a 500s, i have a usb mobile broadband connection and will connect ...

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Mobile broadband works or doesent work ?
Old
  (#1)
craig
Senior Member
 
craig's Avatar
 
Offline
Posts: 109

Level: 9 [♥ Bé-Yêu ♥]
Life: 0 / 211
Magic: 36 / 5748
Experience: 45%

Thanks: 1
Thanked 9 Times in 9 Posts
Join Date: Aug 2008
Thumbs up Mobile broadband works or doesent work ? - 28-August-2008, 04:18

Hi all i am expecting the delivery of a 500s,
i have a usb mobile broadband connection and will connect my laptops interner to a router,
the speed of my connection in cyprus is 380 kbps,
will this support my dreambox cardsharing ?
also my friend has sky down the road running from a dreambox 500s and he pays 100 a year for this sky server can i connect to his box to give me the codes/sky server free ?

i have signed up to no-ip what is the reason i will need this service for what does it do ? all help apreciated , thanks
   
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to craig For This Useful Post:
brack (10-September-2008)
Old
  (#2)
morte
Guest
 
morte's Avatar
 
Offline
Posts: 10,804

Level: 66 [♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥]
Life: 492 / 1640
Magic: 3601 / 50740
Experience: 62%

Thanks: 4,388
Thanked 6,243 Times in 2,101 Posts
Join Date: May 2007
28-August-2008, 10:37

The speed should be enough for a bit (I don't know details)
What worries me is that your friend is using a payserver which is strictly forbidden here, because SHARING = FREE
Your friend can find better servers (everything) here on ECS.
I would love to know the dns of that payserver you can sent me a private message about that.

The no-ip is because many people have a dynamic ip with using no-ip the no-ip address will always point to your ip if it changes or not (do need to keep it updated) the no-ip address is also easier for clients/peers to see from whom it is compared to a general ISP dns or ip


Hardware: DM500S, MaximumTorodial T90
Sat positions: 4.8,13.0,19.2,28.2
Software: Pli Jade 3 with X-line Skin
CAM: Cccam 2.1.3
NOT LOOKING FOR SHARES
ECS irc Chatroom
Cccam Collection topic
http://virusscan.jotti.org/en



Use the ====>>>><<<<==== when you are happy with a post instead of replying to a post (rule #11 and gets you even banned)
   
Reply With Quote
Sponsored Links
reply
Old
  (#3)
craig
Senior Member
 
craig's Avatar
 
Offline
Posts: 109

Level: 9 [♥ Bé-Yêu ♥]
Life: 0 / 211
Magic: 36 / 5748
Experience: 45%

Thanks: 1
Thanked 9 Times in 9 Posts
Join Date: Aug 2008
reply - 29-August-2008, 00:27

Right wow FREE really that sounds good ,
i was about to pay 150 cyp pounds for uk sky ,,

anyway i have got a tp-link router today , the usb dongle "hsdpa" is in my laptop the laptop is connected to my router and "router" is giving internet both through wifi or cat 5 cable now to my mrs's laptop too , so in theory it should supply net connection to the new 500s when it arrives this week from china, do i have to open a port ,, please read thread below,

i went to the shop that sells this payserver today in limassol and tried to connect my laptop directly to their dreambox but it werent working , they said they use cccam ,

supose the router will solve this,

my questions came from this thread [/b] YOU CONNECT YOUR DREAMBOX TO THE ROUTER , YOU OPEN UP PORT 2499 IN YOUR ROUTER ( THIS IS SO THAT DREAMBOX CONECTS TO INTERNET TO OTHER PEOPLES CARDS SO THAT YOU CAN VIEW YOUR FAVOURITE CHANNELS ) , YOU GOTO TO No-IP - Dynamic DNS, Static DNS for Your Dynamic IP AND SIGN UP FOR A NAME E.G ME.AT.HERE.NO-IP.ORG
OR CYPRUS.NO-IP.ORG
OR PK1966UK.NO-IP.ORG
THEN YOU SEND THIS TO ME , ILL SEND YOU THE FILES THAT YOU NEED TO PUT INTO YOUR DREAMBOX . HOPEFULLY AFTER ALL THIS AWAY WE GO . SIT BACK N ENJOY . GOOD NEWS I NOW HAVE BFBS TV

just to get my head round this what when i get my box do i have to install onto it,

where exactly can i get the files " actual page adress would be nice"

and what details do i need to let someone cardshare to me sky uk as im paying at the mo for it, as for the past 13 years or so , think they owe me a few free years

please advise and i was a bit fluffled about the dns, i really dont know what it means i seen dns in my router setup a few times ,

static /dynamic in my hsdpa modem before too its static by the way if that affects anything
   
Reply With Quote
Old
  (#4)
Biocide
Donator
 
Biocide's Avatar
 
Offline
Posts: 88

Level: 8 [♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥]
Life: 0 / 183
Magic: 29 / 5633
Experience: 35%

Thanks: 41
Thanked 2,929 Times in 29 Posts
Join Date: Jun 2007
29-August-2008, 02:48

Quote:
Originally Posted by craig View Post
Right wow FREE really that sounds good ,
i was about to pay 150 cyp pounds for uk sky ,,

anyway i have got a tp-link router today , the usb dongle "hsdpa" is in my laptop the laptop is connected to my router and "router" is giving internet both through wifi or cat 5 cable now to my mrs's laptop too , so in theory it should supply net connection to the new 500s when it arrives this week from china, do i have to open a port ,, please read thread below,

i went to the shop that sells this payserver today in limassol and tried to connect my laptop directly to their dreambox but it werent working , they said they use cccam ,

supose the router will solve this,

my questions came from this thread [/b] YOU CONNECT YOUR DREAMBOX TO THE ROUTER , YOU OPEN UP PORT 2499 IN YOUR ROUTER ( THIS IS SO THAT DREAMBOX CONECTS TO INTERNET TO OTHER PEOPLES CARDS SO THAT YOU CAN VIEW YOUR FAVOURITE CHANNELS ) , YOU GOTO TO No-IP - Dynamic DNS, Static DNS for Your Dynamic IP AND SIGN UP FOR A NAME E.G ME.AT.HERE.NO-IP.ORG
OR CYPRUS.NO-IP.ORG
OR PK1966UK.NO-IP.ORG
THEN YOU SEND THIS TO ME , ILL SEND YOU THE FILES THAT YOU NEED TO PUT INTO YOUR DREAMBOX . HOPEFULLY AFTER ALL THIS AWAY WE GO . SIT BACK N ENJOY . GOOD NEWS I NOW HAVE BFBS TV

just to get my head round this what when i get my box do i have to install onto it,

where exactly can i get the files " actual page adress would be nice"

and what details do i need to let someone cardshare to me sky uk as im paying at the mo for it, as for the past 13 years or so , think they owe me a few free years

please advise and i was a bit fluffled about the dns, i really dont know what it means i seen dns in my router setup a few times ,

static /dynamic in my hsdpa modem before too its static by the way if that affects anything
I suggest you read the tutorials for beginners here on ECS.
You can find one written by me here:
http://www.eurocardsharing.com/f163/...dsharing-58078

I want to add that there are allot of other good tutorials here on ECS.


Remember that a newbie is just an inexperienced expert
Beginners guide to successful cardsharing
   
Reply With Quote
Old
  (#5)
craig
Senior Member
 
craig's Avatar
 
Offline
Posts: 109

Level: 9 [♥ Bé-Yêu ♥]
Life: 0 / 211
Magic: 36 / 5748
Experience: 45%

Thanks: 1
Thanked 9 Times in 9 Posts
Join Date: Aug 2008
01-September-2008, 15:44

i have a huwei e220 mobile modem and mtn wireless unlimited isp, will i be able to open port i read 1200 .on this device, i have my laptop giving my router conectivity so if i portforward my router will it only work if the port is open from the source eg my modem ?
   
Reply With Quote
Old
  (#6)
craig
Senior Member
 
craig's Avatar
 
Offline
Posts: 109

Level: 9 [♥ Bé-Yêu ♥]
Life: 0 / 211
Magic: 36 / 5748
Experience: 45%

Thanks: 1
Thanked 9 Times in 9 Posts
Join Date: Aug 2008
07-September-2008, 21:39

ok so can i set any port on my dreambox eg one thats open on my isp? "will i have to port forward my router still then ?
or does it have to correspond with the person that card shares with me ? please advise,,
   
Reply With Quote
Old
  (#7)
Biocide
Donator
 
Biocide's Avatar
 
Offline
Posts: 88

Level: 8 [♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥]
Life: 0 / 183
Magic: 29 / 5633
Experience: 35%

Thanks: 41
Thanked 2,929 Times in 29 Posts
Join Date: Jun 2007
07-September-2008, 23:18

Quote:
Originally Posted by craig View Post
ok so can i set any port on my dreambox eg one thats open on my isp? "will i have to port forward my router still then ?
or does it have to correspond with the person that card shares with me ? please advise,,
You decide what port you want to use (change it in Cccam.cfg, default is 12000)
In your router you port forward all incoming traffic at that port to your server ip (in your case that's probably your dreambox).


Remember that a newbie is just an inexperienced expert
Beginners guide to successful cardsharing
   
Reply With Quote
Old
  (#8)
craig
Senior Member
 
craig's Avatar
 
Offline
Posts: 109

Level: 9 [♥ Bé-Yêu ♥]
Life: 0 / 211
Magic: 36 / 5748
Experience: 45%

Thanks: 1
Thanked 9 Times in 9 Posts
Join Date: Aug 2008
10-September-2008, 19:42

Thanks thats usefull , right now the thing is my isp being mobile has locked certain ports, any ideas where i can see which ones are open so i can enter a open port in my ccam settings ,

or my isp blocking ports has nothing to do with giving the dreambox net acsess,,ie- to card share ?
am i port forwarding only so as my internet gets to the dream box on my home network or does it get net acsess from this port i will open, hopefully craig the " inexperienced expert" , please be very clear replying as im finding this quite difficult to grasp
   
Reply With Quote
Old
  (#9)
craig
Senior Member
 
craig's Avatar
 
Offline
Posts: 109

Level: 9 [♥ Bé-Yêu ♥]
Life: 0 / 211
Magic: 36 / 5748
Experience: 45%

Thanks: 1
Thanked 9 Times in 9 Posts
Join Date: Aug 2008
15-September-2008, 11:22

new email from my provider please read below

Good morning dear subscriber and thank you for your e-mail.



Kindly notice that for the “internet” APN we permit:

- ALL TCP ports

- ALL UDP ports

- ALL ICMP sessions

- ALL GRE sessions



Please also notice that this applies to sessions initiated by the mobile subscriber to the internet.


i cheqed the ports it says there in stealth mode on the webpage checking program,

"Please also notice that this applies to sessions initiated by the mobile subscriber to the internet."--what does this mean exactly?? so in theory will it work or not ?
dreambox still hasnt arrived from the chinkys,, maybee this week sometime

(15-September-2008 10:56)
Hello again Sir,



Kindly notice that the requested port (1200) is open.



Thank you for e-mailing us,



Kind Regards,

Antigoni Alexandrou Shahabian

Client Relations Manager
mtn cyprus

Last edited by craig; 15-September-2008 at 11:56.. Reason: Automerged Doublepost
   
Reply With Quote
Old
  (#10)
craig
Senior Member
 
craig's Avatar
 
Offline
Posts: 109

Level: 9 [♥ Bé-Yêu ♥]
Life: 0 / 211
Magic: 36 / 5748
Experience: 45%

Thanks: 1
Thanked 9 Times in 9 Posts
Join Date: Aug 2008
18-September-2008, 14:58

ok my box now has internet as its connected to my router , it downloads files straight to the box so it has net ,,
doo i still have to port forward?

(19-September-2008 03:01)
i have added a cline , but i still cant decript channels, please if your a expert with a good heart ,,,,,,,,,,,help me find out whats wrong , thanks craig

Last edited by craig; 19-September-2008 at 04:01.. Reason: Automerged Doublepost
   
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Tags
broadband, doesent, mobile, work, works


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

Forum Jump



ECS on RSS ECS on Twitter ECS on Facebook ECS on Youtube
Follow us on:

Powered by vBulletin
Copyright 2002 - 2010, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.
Dreambox