Eurocardsharing

Go Back   Eurocardsharing > Sharing receivers > DreamBox > Chat

Chat Discussion, Dreambox CCcam freezing / stopping / ideas please? at DreamBox forum; Hi, I have a DB500s with 9 good shares I have had for some time. All was well up to ...

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Dreambox CCcam freezing / stopping / ideas please?
Old
  (#1)
Driver8
Member
 
Driver8's Avatar
 
Offline
Posts: 64

Level: 6 [♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥]
Life: 0 / 147
Magic: 21 / 3241
Experience: 89%

Thanks: 5
Thanked 3 Times in 3 Posts
Join Date: Jun 2010
Dreambox CCcam freezing / stopping / ideas please? - 31-July-2011, 00:35

Hi,

I have a DB500s with 9 good shares I have had for some time.

All was well up to about 3 month ago when all of a sudden my CCCam started to freeze or stop working for no reason at certain times - i.e. i was not receiving or sending shares. I have uninstalled 2.1.4 and updated to the current CCcam hoping this would solve it but same thing is happening.

I can correct this by either rebooting my box or restarting Cccam - it will then work fine for maybe 2-5 days before happening again.

Even had an issue recently where I was still on as a client, but not server which is worrying as I can't easily tell that I'm offline to my shares.

Anyone had any similar experiences or any idea why this may be happening?

Cheers,
Driver8


Driver8
Dreambox 500s, NAS network mount, Fixed 28.2 dish
Still a lot to learn....
   
Reply With Quote
Old
  (#2)
cold007
Super Moderator
 
cold007's Avatar
 
Offline
Posts: 9,448

Level: 63 [♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥]
Life: 314 / 1570
Magic: 3149 / 48819
Experience: 82%

Thanks: 5,191
Thanked 4,423 Times in 2,537 Posts
Join Date: Apr 2007
Location: germany -unterfranken..
31-July-2011, 00:39

using a dm for cs...has its limits...

try a daily restart script... could ...solve your unwanted crashing..

cold007


dreambox 8000- box with icvs images!!

remember u SPAM = i BAN

activley hunting nline stealers...!

beware...of with whom you share!!




   
Reply With Quote
Sponsored Links
Old
  (#3)
Driver8
Member
 
Driver8's Avatar
 
Offline
Posts: 64

Level: 6 [♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥]
Life: 0 / 147
Magic: 21 / 3241
Experience: 89%

Thanks: 5
Thanked 3 Times in 3 Posts
Join Date: Jun 2010
01-August-2011, 00:02

Cheers,
Will give that a go, but frustrating as it had been working fine for neigh on a year, before acting up.. wondering if the fine chinese cloning workmanship was starting to unfold.

driver8


Driver8
Dreambox 500s, NAS network mount, Fixed 28.2 dish
Still a lot to learn....
   
Reply With Quote
Old
  (#4)
ASEK
Junior Member
 
ASEK's Avatar
 
Offline
Posts: 29

Level: 4 [♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥]
Life: 0 / 78
Magic: 9 / 1682
Experience: 12%

Thanks: 10
Thanked 1 Time in 1 Post
Join Date: Aug 2010
01-August-2011, 00:22

i had a 500s that went bad on me after it warmed up it starting breaking up, done all the usual checked lnb cables the lot, got a spare i had lying around fired the lines in perfect so the box is faulty pity really i had mine 2 years might be the same cause?
   
Reply With Quote
Old
  (#5)
sproggy
Donator
 
sproggy's Avatar
 
Offline
Posts: 14

Level: 2 [♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥]
Life: 0 / 37
Magic: 4 / 1149
Experience: 50%

Thanks: 13
Thanked 0 Times in 0 Posts
Join Date: Jun 2007
09-August-2011, 14:38

Hi Mate

I am one of your peers
and you are off line again today

The problem you seem you have is that for the last 3 months plus is that your ip adrdess has started to change on a daily basis
This is why you have no problem conecting to peers but they have problems conecting to you

Have you change provider?
can you automate a ip check/update?

I dont no how to fix it but this is your problem
   
Reply With Quote
Old
  (#6)
cold007
Super Moderator
 
cold007's Avatar
 
Offline
Posts: 9,448

Level: 63 [♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥]
Life: 314 / 1570
Magic: 3149 / 48819
Experience: 82%

Thanks: 5,191
Thanked 4,423 Times in 2,537 Posts
Join Date: Apr 2007
Location: germany -unterfranken..
09-August-2011, 14:59

Quote:
Originally Posted by sproggy View Post
Hi Mate

I am one of your peers
and you are off line again today

The problem you seem you have is that for the last 3 months plus is that your ip adrdess has started to change on a daily basis
This is why you have no problem conecting to peers but they have problems conecting to you

Have you change provider?
can you automate a ip check/update?

I dont no how to fix it but this is your problem
well if he has a dynamic ip... it will change every24hr...

cure = use a dns provider... no-ip....dyndns

cold007


dreambox 8000- box with icvs images!!

remember u SPAM = i BAN

activley hunting nline stealers...!

beware...of with whom you share!!




   
Reply With Quote
Old
  (#7)
karolina
ECS Master
 
karolina's Avatar
 
Offline
Posts: 1,915

Level: 36 [♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥]
Life: 88 / 883
Magic: 638 / 24905
Experience: 35%

Thanks: 59
Thanked 847 Times in 523 Posts
Join Date: Apr 2008
09-August-2011, 17:27

Quote:
Originally Posted by cold007 View Post
well if he has a dynamic ip... it will change every24hr...

cure = use a dns provider... no-ip....dyndns

cold007
I have internet provider who changed ip evry 24h; in my box im setup inadyn and all work good.
Big number router suport setup inadyn on router this way work nice too.

But i think problem this user is on other way too:
- this is see big number card on box like 2000 thsi kill good update ip
- or give reshare too all his hop1 and cccam have hard work ......
- or his dns is on user who no deleted his cline and all this kill his cccam
   
Reply With Quote
Old
  (#8)
Driver8
Member
 
Driver8's Avatar
 
Offline
Posts: 64

Level: 6 [♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥]
Life: 0 / 147
Magic: 21 / 3241
Experience: 89%

Thanks: 5
Thanked 3 Times in 3 Posts
Join Date: Jun 2010
10-August-2011, 14:54

Cheers Guys,

I am using DynDNS which had been working fine for over a year... just checked my settings and nothing seems to have changed.
I believe my IP address has been reguarly changing all the time since I started C/s..

Not changed internet provider since I have been c/sharing either so this shouldn't have affected anything..

All my shares only recieve 2 hops (9/10 of them) which I don't think should be causing too much of an issue on my CCam.

I did update to Ccam 2.2.1 a while back, but can't imagine this being the issue..

I did recently take out the very top line of my Ccam by accident (N: bla bla bla) - hoping that is not this issue...?? may find what that was and put it back in anyway..

I have a new box on way in case it is on its way out (worth a punt for 40)..

Any other thoughts greatly appreciated..

driver8


Driver8
Dreambox 500s, NAS network mount, Fixed 28.2 dish
Still a lot to learn....
   
Reply With Quote
Old
  (#9)
techie
Templars
 
techie's Avatar
 
Offline
Posts: 201

Level: 13 [♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥]
Life: 0 / 305
Magic: 67 / 9083
Experience: 21%

Thanks: 40
Thanked 132 Times in 46 Posts
Join Date: Oct 2007
Location: Astra 28.2E
18-August-2011, 18:17

this problem happens with bad line faults, usually in the house. (frequent disconnects of router), check your telephone connections carefully, and login to your router and monitor noise and packet failures.
   
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to techie For This Useful Post:
Driver8 (19-August-2011)
Old
  (#10)
azul2000
Junior Member
 
azul2000's Avatar
 
Offline
Posts: 9

Level: 1 [♥ Bé-Yêu ♥]
Life: 0 / 21
Magic: 3 / 406
Experience: 86%

Thanks: 4
Thanked 0 Times in 0 Posts
Join Date: Jul 2011
Age: 40
20-August-2011, 23:18

Quote:
Originally Posted by Driver8 View Post
Hi,

I have a DB500s with 9 good shares I have had for some time.

All was well up to about 3 month ago when all of a sudden my CCCam started to freeze or stop working for no reason at certain times - i.e. i was not receiving or sending shares. I have uninstalled 2.1.4 and updated to the current CCcam hoping this would solve it but same thing is happening.

I can correct this by either rebooting my box or restarting Cccam - it will then work fine for maybe 2-5 days before happening again.

Even had an issue recently where I was still on as a client, but not server which is worrying as I can't easily tell that I'm offline to my shares.

Anyone had any similar experiences or any idea why this may be happening?

rs,
Driver8

I have the same problem:
I had good shares and could watch e.g. sky over CS. But since some weeks ago after a few minutes the picture starts to freeze for moments. With time the freezes can become longer or the picture freezes permanently.

At the same time, the freeze problem started, i also realized, that some of my shares dont show cards anymore or my peers tell me, that they dont recieve any of my cards anymore.uit

If you have a solution, i would appreciate a short notice.

Thx.

Azul
   
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Tags
cccam, dreambox, freezing, ideas, please?, stopping


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

Forum Jump



ECS on RSS ECS on Twitter ECS on Facebook ECS on Youtube
Follow us on:

Powered by vBulletin
Copyright 2002 - 2010, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.
Dreambox