Eurocardsharing

Go Back   Eurocardsharing > Sharing receivers > DreamBox > Chat

Chat Discussion, Server Set Up Help at DreamBox forum; Hi ive read a few tutorials and think im ready to order my subscription and start up my own server ...

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Server Set Up Help
Old
  (#1)
Smurf786
Junior Member
 
Smurf786's Avatar
 
Offline
Posts: 5

Level: 1 [♥ Bé-Yêu ♥]
Life: 0 / 8
Magic: 1 / 180
Experience: 34%

Thanks: 4
Thanked 0 Times in 0 Posts
Join Date: Sep 2010
Server Set Up Help - 24-November-2010, 02:13

Hi ive read a few tutorials and think im ready to order my subscription and start up my own server to share but i have a few question's. I already have a DM500S and i know how to load image and edit cccam.cfg for c line. What i wanted to know is once i put card into card reader and have box reading card can i make the DM500s as the server box and how do i exactly set up the server? Im abit confused as i know i need to set up a dyndns server? Do i just then put the server details in CCcam.cfg? Sorry about the newbie question just getting into the scene.

Many Thanks

   
Old
  (#2)
balderdash
Member
 
balderdash's Avatar
 
Offline
Posts: 60

Level: 6 [♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥]
Life: 0 / 140
Magic: 20 / 3207
Experience: 62%

Thanks: 16
Thanked 12 Times in 12 Posts
Join Date: Feb 2010
24-November-2010, 02:40

Quote:
Originally Posted by Smurf786 View Post
What i wanted to know is once i put card into card reader and have box reading card can i make the DM500s as the server box and how do i exactly set up the server?

Once the box is reading the card the hard work is done m8 and your dm500s is already a server as such...but you will need to forward your selected port in your router and attach it to your servers (dm500s) ip

Im abit confused as i know i need to set up a dyndns server?

Just open an account with dydns.com or no-ip.com etc and make sure to log in at least once a month

Do i just then put the server details in CCcam.cfg?

The server details dont need to go in your cfg file m8,but you will use your dns address in the clines you give to people i.e

C: your.dydns.com portnumber user pass

you will also need to put a matching fline for every cline you give out i.e.

F: user pass




Sorry about the newbie question just getting into the scene.

Many Thanks

Hope that helps m8,
there is a little bit more detail to go into but that will get you up and running,
anything else just shout :)

Last edited by balderdash; 24-November-2010 at 02:43..
   
The Following User Says Thank You to balderdash For This Useful Post:
Smurf786 (24-November-2010)
Sponsored Links
Old
  (#3)
Smurf786
Junior Member
 
Smurf786's Avatar
 
Offline
Posts: 5

Level: 1 [♥ Bé-Yêu ♥]
Life: 0 / 8
Magic: 1 / 180
Experience: 34%

Thanks: 4
Thanked 0 Times in 0 Posts
Join Date: Sep 2010
24-November-2010, 03:18

Thanks balderdash very well explained, I have a infinity usb phoenix card reader but heard smargo is a really good card reader so might invest in one of them. Do i just put activated card into card reader and it will read it and work? Also as DM500s is not HD can i still use HD card and the person im sharing to if they have say a DM800HD would they get hd channels or would i also need a HD box?

Thanks
   
Old
  (#4)
balderdash
Member
 
balderdash's Avatar
 
Offline
Posts: 60

Level: 6 [♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥]
Life: 0 / 140
Magic: 20 / 3207
Experience: 62%

Thanks: 16
Thanked 12 Times in 12 Posts
Join Date: Feb 2010
25-November-2010, 10:28

Quote:
Originally Posted by Smurf786 View Post
Thanks balderdash very well explained, I have a infinity usb phoenix card reader but heard smargo is a really good card reader so might invest in one of them. Do i just put activated card into card reader and it will read it and work? Also as DM500s is not HD can i still use HD card and the person im sharing to if they have say a DM800HD would they get hd channels or would i also need a HD box?

Thanks
The dm500s will read the card so no need for a smargo/infinity,
and yes you can use the HD card in a dm500 and your clients would be able to receive HD channels even if you cant :)
   
The Following User Says Thank You to balderdash For This Useful Post:
Smurf786 (02-December-2010)
Old
  (#5)
boknoy_ph
Super Moderator
 
boknoy_ph's Avatar
 
Offline
Posts: 2,391

Level: 39 [♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥]
Life: 96 / 964
Magic: 797 / 26347
Experience: 56%

Thanks: 140
Thanked 843 Times in 599 Posts
Join Date: Aug 2008
Location: C:\Recyle Bin
25-November-2010, 10:34

read the tutorials and if you have questions not answered in the thread for tutorials, ask AGAIN.


HP-Compaq DC5000 MT 1.5GB RAM
Debian Squeeze with Smargos
CCcam 2.1.3
   
The Following User Says Thank You to boknoy_ph For This Useful Post:
Smurf786 (02-December-2010)
Closed Thread

Bookmarks

Tags
server


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

Forum Jump



ECS on RSS ECS on Twitter ECS on Facebook ECS on Youtube
Follow us on:

Powered by vBulletin
Copyright 2002 - 2010, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.
Dreambox