Eurocardsharing

Go Back   Eurocardsharing > Sharing receivers > DreamBox > Chat

Chat Discussion, Signal Level Too Low. at DreamBox forum; I only get 20% maximum despite my effort to position the dish. Any ideas? I am using the original /preloaded ...

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Signal Level Too Low.
Old
  (#1)
NewBirth2010
Member
 
NewBirth2010's Avatar
 
Offline
Posts: 39

Level: 5 [♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥]
Life: 0 / 100
Magic: 13 / 2482
Experience: 2%

Thanks: 0
Thanked 3 Times in 3 Posts
Join Date: Jul 2009
Thumbs down Signal Level Too Low. - 23-July-2009, 21:11

I only get 20% maximum despite my effort to position the dish. Any ideas?

I am using the original /preloaded and updated Enigma2 image on the DM 800 HD.

Settings are:

Configuration Mode: Advanced
Satellite: Hotbird (13.0E)
Voltage Mode: Polarization
Tone Mode: Band
DiseqC Mode: None
LOF: Universal LNB
Increased Voltage: No

I only managed to get BBC Middle East, Euronews, Arabic FOX movies, many arabic crap and the SUPREME MASTER TV.

Any ideas?

Thanks
Michael
   
Reply With Quote
Old
  (#2)
mr rx
Member
 
mr rx's Avatar
 
Offline
Posts: 56

Level: 6 [♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥]
Life: 0 / 133
Magic: 18 / 4054
Experience: 34%

Thanks: 10
Thanked 43 Times in 21 Posts
Join Date: Jul 2007
Location: A place called "errrth"
23-July-2009, 21:34

have you got another box you can test the signal on?
   
Reply With Quote
Sponsored Links
Old
  (#3)
NewBirth2010
Member
 
NewBirth2010's Avatar
 
Offline
Posts: 39

Level: 5 [♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥]
Life: 0 / 100
Magic: 13 / 2482
Experience: 2%

Thanks: 0
Thanked 3 Times in 3 Posts
Join Date: Jul 2009
23-July-2009, 22:11

Unfortunately Not. Or maybe my Panasonic G10 TV has a Freesat facility but I am not used to it.

Any ideas?

Thanks
   
Reply With Quote
Old
  (#4)
Nimuk
Member
 
Nimuk's Avatar
 
Offline
Posts: 76

Level: 7 [♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥]
Life: 0 / 166
Magic: 25 / 4112
Experience: 65%

Thanks: 29
Thanked 27 Times in 23 Posts
Join Date: Jul 2009
24-July-2009, 02:41

put it into deep stand-by / shutdown & then UNPLUG IT from the mains.
leave it 30 seconds & then plug it back in again & it should be ok :)


McDude is entirely right..............
you ARE on Badr/Eurobird 26E .............
so....... either tell your box you`re on 26E, in which case the signal level should be about where it is now if it`s the same as mine, 25 - 29% :(
or you need to swing your dish 13 degrees west & hotbird has a signal strength of about 97% :)

........... and this IS an international forum ;)


DM800HD PVR
Nabilosat Black Hole V 0.12
320GB sata hdd..... actually works ;)
Belkin MIMO router

Last edited by Nimuk; 24-July-2009 at 16:24.. Reason: added info
   
Reply With Quote
The Following 2 Users Say Thank You to Nimuk For This Useful Post:
McDude (25-July-2009), morte (27-July-2009)
Old
  (#5)
McDude
Donator
 
McDude's Avatar
 
Offline
Posts: 207

Level: 13 [♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥]
Life: 0 / 310
Magic: 69 / 9699
Experience: 42%

Thanks: 220
Thanked 68 Times in 57 Posts
Join Date: Apr 2007
24-July-2009, 04:34

Quote:
Originally Posted by NewBirth2010 View Post
I only get 20% maximum despite my effort to position the dish. Any ideas?

I only managed to get BBC Middle East, Euronews, Arabic FOX movies, many arabic crap and the SUPREME MASTER TV.

Any ideas?

Thanks
Michael
Are you sure you're on Hotbird? I'm sure that these channels, especially Arabic Fox movies, are also on Badr 4/26E

Quote:
Originally Posted by NewBirth2010 View Post
many arabic crap

Michael
This is an international forum and many members would be offended by these words. Please show some respect
   
Reply With Quote
The Following 2 Users Say Thank You to McDude For This Useful Post:
morte (24-July-2009), Nimuk (24-July-2009)
Old
  (#6)
NewBirth2010
Member
 
NewBirth2010's Avatar
 
Offline
Posts: 39

Level: 5 [♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥]
Life: 0 / 100
Magic: 13 / 2482
Experience: 2%

Thanks: 0
Thanked 3 Times in 3 Posts
Join Date: Jul 2009
26-July-2009, 19:18

Still No idea. I receive Signals but I can not recognize them.

I have a big problem identifying the satellites that I receive.

When I receive a signal I don't know whether it is Astra, or Hot bird, or one of those Arabic Ones. I don't live in the U.K but the Central Europe.

Anybody can help me recognize the signal?

Is there anything on the dreambox that will write me the name of the satellite?

Thanks So much
Michael
   
Reply With Quote
Old
  (#7)
Nimuk
Member
 
Nimuk's Avatar
 
Offline
Posts: 76

Level: 7 [♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥]
Life: 0 / 166
Magic: 25 / 4112
Experience: 65%

Thanks: 29
Thanked 27 Times in 23 Posts
Join Date: Jul 2009
26-July-2009, 22:49

Quote:
Originally Posted by NewBirth2010 View Post
Still No idea. I receive Signals but I can not recognize them.

I have a big problem identifying the satellites that I receive.

When I receive a signal I don't know whether it is Astra, or Hot bird, or one of those Arabic Ones. I don't live in the U.K but the Central Europe.

Anybody can help me recognize the signal?

Is there anything on the dreambox that will write me the name of the satellite?

Thanks So much
Michael
go to menu/setup/service searching/manual scan ......
Type of scan.... single satellite.
Satellite........... that will then list the sat that your sat on
Network scan.......... no
clear before scan........ yes or no depending on your own preferences. I say yes so that I only get todays scan.
Only free scan....... no
Once you know what sat your sat on you can just exit the menu.

Another way would be to go to Satfinder, in the service searching menu as well & default is 19.2 astra, but try swapping it to hotbird to see if it locks on.
you will lose the signal levels until you hit the right sat, then they will both shoot up & you`ll get a green tick :)


DM800HD PVR
Nabilosat Black Hole V 0.12
320GB sata hdd..... actually works ;)
Belkin MIMO router
   
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to Nimuk For This Useful Post:
McDude (27-July-2009)
Old
  (#8)
NewBirth2010
Member
 
NewBirth2010's Avatar
 
Offline
Posts: 39

Level: 5 [♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥]
Life: 0 / 100
Magic: 13 / 2482
Experience: 2%

Thanks: 0
Thanked 3 Times in 3 Posts
Join Date: Jul 2009
27-July-2009, 09:30

Hi.

A certain frequency can receive many satellites isnt it ? So the Satelitte setting, can be misleading.

Thanks.
M.
   
Reply With Quote
Old
  (#9)
morte
Guest
 
morte's Avatar
 
Offline
Posts: 10,804

Level: 66 [♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥]
Life: 492 / 1640
Magic: 3601 / 50754
Experience: 62%

Thanks: 4,388
Thanked 6,243 Times in 2,101 Posts
Join Date: May 2007
27-July-2009, 11:54

when u have a lock do a scan.... not many channels do a new scan but choose as sat a neigbour sat... many channels, than u know where u are aiming at

For help with aiming http://www.eurocardsharing.com/f180/...at-links-66344

When everything fails: cables/LNB/box not good


Hardware: DM500S, MaximumTorodial T90
Sat positions: 4.8,13.0,19.2,28.2
Software: Pli Jade 3 with X-line Skin
CAM: Cccam 2.1.3
NOT LOOKING FOR SHARES
ECS irc Chatroom
Cccam Collection topic
http://virusscan.jotti.org/en



Use the ====>>>><<<<==== when you are happy with a post instead of replying to a post (rule #11 and gets you even banned)
   
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to morte For This Useful Post:
McDude (27-July-2009)
Old
  (#10)
NewBirth2010
Member
 
NewBirth2010's Avatar
 
Offline
Posts: 39

Level: 5 [♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥]
Life: 0 / 100
Magic: 13 / 2482
Experience: 2%

Thanks: 0
Thanked 3 Times in 3 Posts
Join Date: Jul 2009
29-July-2009, 08:03

Thanks all for the usefull information.

Solution of the initial problem found ! Plus, I think the problem was too unsual.

I found out that due to a firmware / image / (software) bug the meter of the dreambox stuck at 24%, but in fact there was no problem with the signal and picture. The solution is to update to a newer image.

Thanks Morte for the useful link !

Michael.
   
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to NewBirth2010 For This Useful Post:
morte (29-July-2009)
Reply

Bookmarks

Tags
level, low., signal


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

Forum Jump



ECS on RSS ECS on Twitter ECS on Facebook ECS on Youtube
Follow us on:

Powered by vBulletin
Copyright 2002 - 2010, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.
Dreambox