Eurocardsharing

Go Back   Eurocardsharing > Sharing receivers > DreamBox > Chat

Chat Discussion, Streaming HD from DM500 at DreamBox forum; I'm trying to stream an HD channel to the PC via VLC. When tuning to the channel on the DM500 ...

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Streaming HD from DM500
Old
  (#1)
gul156
Member
 
gul156's Avatar
 
Offline
Posts: 74

Level: 7 [♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥]
Life: 0 / 163
Magic: 24 / 4447
Experience: 53%

Thanks: 17
Thanked 13 Times in 11 Posts
Join Date: Aug 2008
Streaming HD from DM500 - 20-October-2008, 12:01

I'm trying to stream an HD channel to the PC via VLC. When tuning to the channel on the DM500 I could see the advertisement in SD. When I open the stream using VLC (through WebXTV) I only see the SD (adverts) ... no HD stream!

Has anyone successfully managed to get this to work? Is there a free HD channel on Hotbird or Astra so that I can test it?
   
Reply With Quote
Old
  (#2)
jarjartv
Donator
 
jarjartv's Avatar
 
Offline
Posts: 422

Level: 19 [♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥]
Life: 0 / 452
Magic: 140 / 13324
Experience: 9%

Thanks: 147
Thanked 277 Times in 128 Posts
Join Date: Nov 2007
Location: earth
21-October-2008, 15:07

HD channels that you catch with your DM500 is a actually SD chennals with advertisement for real HD channels!!! You can not reciev real HD channels with your DM500, be couse you have not DVB-S2 on it (HD channels are on frequencys that DM500 can't catch) !!!

Sorry m8, but to watch HD, you need a receiever with DVB-S2 tuner on it.

Cya


Member of Trusted Peers
   
Reply With Quote
Sponsored Links
Old
  (#3)
gul156
Member
 
gul156's Avatar
 
Offline
Posts: 74

Level: 7 [♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥]
Life: 0 / 163
Magic: 24 / 4447
Experience: 53%

Thanks: 17
Thanked 13 Times in 11 Posts
Join Date: Aug 2008
22-October-2008, 14:42

I think this can be done...the decoder would only stream data not decoding it... the pc would decode it (via vlc and proper codecs)..

However I still didn't manage to do it...Did someone manage?
   
Reply With Quote
Old
  (#4)
jarjartv
Donator
 
jarjartv's Avatar
 
Offline
Posts: 422

Level: 19 [♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥]
Life: 0 / 452
Magic: 140 / 13324
Experience: 9%

Thanks: 147
Thanked 277 Times in 128 Posts
Join Date: Nov 2007
Location: earth
Cool 22-October-2008, 19:23

Quote:
Originally Posted by gul156 View Post
I think this can be done...the decoder would only stream data not decoding it... the pc would decode it (via vlc and proper codecs)..
To streem some date from dream, you must first to get her from transponder !!! To catch HD you need DVB-s2, be couse they are transmited in this standart !!! You can't catch programs that is transmited on DVB-S2 with DVB-S tuner !!! If you can not catch, you can not streem. It is simple !!!

Cheers


Member of Trusted Peers
   
Reply With Quote
Old
  (#5)
gul156
Member
 
gul156's Avatar
 
Offline
Posts: 74

Level: 7 [♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥]
Life: 0 / 163
Magic: 24 / 4447
Experience: 53%

Thanks: 17
Thanked 13 Times in 11 Posts
Join Date: Aug 2008
22-October-2008, 21:29

Quote:
Originally Posted by jarjartv View Post
To streem some date from dream, you must first to get her from transponder !!! To catch HD you need DVB-s2, be couse they are transmited in this standart !!! You can't catch programs that is transmited on DVB-S2 with DVB-S tuner !!! If you can not catch, you can not streem. It is simple !!!
Cheers
You are partly correct and partly wrong.

I finally managed to get an HD signal streamed to my PC using VLC .. 720p and perfect picture..

The thing is that there are HD channels broadcasting using DVB-S2 while some others still transmit on DVB-S like TVP-HD, ORF 1, etc (LyngSat - Lyngemark Satellite)

So with a DM500 one CAN successfully see an HD picture streamed on the PC IF the channel broadcasts in DVB-S. The good thing that as of today there are still good channels like Polsat Sport HD, HD Suisse and M2 which can be viewed in HD.

PS: You need a powerful PC to view the picture without issues! (2GHz+)

Hope that someone will find this useful.
   
Reply With Quote
Old
  (#6)
dreamdevil
Banned
 
dreamdevil's Avatar
 
Offline
Posts: 342

Level: 17 [♥ Bé-Yêu ♥]
Life: 0 / 406
Magic: 114 / 11607
Experience: 27%

Thanks: 5
Thanked 103 Times in 60 Posts
Join Date: Mar 2008
22-October-2008, 22:10

Yes can you now tell us how you managed please as i am interested.

Thanks
   
Reply With Quote
Old
  (#7)
gul156
Member
 
gul156's Avatar
 
Offline
Posts: 74

Level: 7 [♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥]
Life: 0 / 163
Magic: 24 / 4447
Experience: 53%

Thanks: 17
Thanked 13 Times in 11 Posts
Join Date: Aug 2008
22-October-2008, 22:41

Quote:
Originally Posted by dreamdevil View Post
Yes can you now tell us how you managed please as i am interested.

Thanks
Tune on a channel which transmits on DVB-S - I used TVP-HD:
Astra 19.2E 10773H 22000 5/6

Open VLC on computer and File -> Open Stream and enter:
http://<dreambox ip>:31344

If you have a fast computer you should see the HD signal.
On the TV you will see a black picture with sound - mute the TV and watch on VLC.

That's it.
   
Reply With Quote
Old
  (#8)
jarjartv
Donator
 
jarjartv's Avatar
 
Offline
Posts: 422

Level: 19 [♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥]
Life: 0 / 452
Magic: 140 / 13324
Experience: 9%

Thanks: 147
Thanked 277 Times in 128 Posts
Join Date: Nov 2007
Location: earth
23-October-2008, 10:48

gul156,
you are absolutly wright!
If HD transmited on DVB-S, the only problem is a decoding. Decoding with PC is a real solution!

Cheers


Member of Trusted Peers
   
Reply With Quote
Old
  (#9)
Ramad
Donator
 
Ramad's Avatar
 
Offline
Posts: 283

Level: 15 [♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥]
Life: 0 / 368
Magic: 94 / 10347
Experience: 73%

Thanks: 39
Thanked 554 Times in 91 Posts
Join Date: May 2008
24-October-2008, 23:06

The DM7025 is capable of decoding the HD channels up to 720p too, that is because of its ATI Xilleon processor that is capable of doing so, but the processor is not fast enough...I once found a program that can be installed on Dreambox, it can decode HD to MPEG 2 but unfortunately I did not download it and can't remember where I found it...
   
Reply With Quote
Old
  (#10)
barista
Junior Member
 
barista's Avatar
 
Offline
Posts: 28

Level: 4 [♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥]
Life: 0 / 75
Magic: 9 / 2021
Experience: 3%

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Join Date: Oct 2008
25-October-2008, 01:02

i have a inet 300 but a cant wathc hd chanels that is in dvb-s how can i do that,what i must to do?

sorry for my bad english
   
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Tags
dm500, streaming


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

Forum Jump



ECS on RSS ECS on Twitter ECS on Facebook ECS on Youtube
Follow us on:

Powered by vBulletin
Copyright 2002 - 2010, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.
Dreambox