Eurocardsharing

Go Back   Eurocardsharing > Sharing receivers > DreamBox > Chat

Chat Discussion, The big Gemini Image 4.31 and DM 500 Clone topic *includes 4 merged threads* at DreamBox forum; read my post from on naother forum, may this serve you right for taking shortcuts and buying a clone: Message ...

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old
  (#11)
Sharkadder
Senior Member
 
Sharkadder's Avatar
 
Offline
Posts: 167

Level: 11 [♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥]
Life: 0 / 274
Magic: 55 / 8012
Experience: 96%

Thanks: 3
Thanked 29 Times in 12 Posts
Join Date: Dec 2007
Location: Teesside (North East England)
15-April-2008, 18:24

read my post from on naother forum, may this serve you right for taking shortcuts and buying a clone:



Message
======

well this is what happened.

In the gemini image of 4.30, gemini team put a check in the image to detect if your box is a clone or an original, all clone boxes could no longer access the blue panel. (those familiar with the dreambox will know what i mean).

Next gemini team got alot of complaint's about the blue panel not being accessible on other boxes sothe restriction got taken off .......so people thought.

What actually did happen was, gemini were fed up of complaint's and didn't just take the restiction off to please people. They actually brought out a new 4.31 image with the restriction off but within that image was some script to shut the box down on a certain date,(basically fry the box). So everybody who has the 4.31 image and was using a cloned box, the early hours of this morning all boxes crashed and became non accessible. Boxes which had been on standby or off overnight would of got the message when they switched it back on this morning.

Very genious idea although alot of people i know are still complaining but it's their own fault for buying fakes in my eyes. We all know dream multimedia no longer make 500-s boxes, a mate of mine got his fried this morning, he doesn't have a null modem to check that it reflashes or not but honestly when i helped him buy it off an auction site 6month's ago, it had everythin the original had. Same remote, hologram on packaged box and the dreambox itself, the only way you can tell now is by the hologram, a word on the sticker on the back is spelt wrong and the word standby on the front is wonky. On the fakes the holograms are different but at the time him or me didn't know that.

I'm just glad i bought mine before all this fake box stuff really kicked off.
   
Reply With Quote
Old
  (#12)
ecallawevad
Junior Member
 
ecallawevad's Avatar
 
Offline
Posts: 28

Level: 4 [♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥]
Life: 0 / 75
Magic: 9 / 2187
Experience: 3%

Thanks: 1
Thanked 2 Times in 2 Posts
Join Date: Jan 2008
15-April-2008, 18:35

Surely it would be unlawful for Gemini to write a script into firmware that deliberately destroyed someones hardware beyond repair?

Even a disclaimer for "use at you rown risk" would be void if it was deliberatly written.

If someone can prove this is written into the image 4.31 then by law I think that anyone with anaffected box may be entitled to charge Gemini for repair costs.
   
Reply With Quote
Sponsored Links
Old
  (#13)
SatmanStan
Junior Member
 
SatmanStan's Avatar
 
Offline
Posts: 14

Level: 2 [♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥]
Life: 0 / 37
Magic: 4 / 1064
Experience: 50%

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Join Date: Apr 2008
15-April-2008, 18:43

Seems mines the same problem. Is there anyway to fix the problem? Its pretty nasty of gemini to do this as most people wont know they have clones like me and only finding out now.
   
Reply With Quote
Old
  (#14)
SatmanStan
Junior Member
 
SatmanStan's Avatar
 
Offline
Posts: 14

Level: 2 [♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥]
Life: 0 / 37
Magic: 4 / 1064
Experience: 50%

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Join Date: Apr 2008
15-April-2008, 19:00

shouldnt have to buy a new one this one worked perfectly until gemini screwed it up. There must be a way to repair whatever damage is done.

I would expect a lot of people will be in this scenario.
   
Reply With Quote
Old
  (#15)
unperfect820
Member
 
unperfect820's Avatar
 
Offline
Posts: 33

Level: 4 [♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥]
Life: 0 / 87
Magic: 11 / 2598
Experience: 50%

Thanks: 43
Thanked 5 Times in 5 Posts
Join Date: Oct 2007
15-April-2008, 19:08

with chine's dreams if you have 4.30, change init with this http://www.zshare.net/download/8080284890ebfd/
this modifie mac adress

put file init in var/etc


Pinacle IP 9600 HD Hybrid

Last edited by unperfect820; 15-April-2008 at 19:50..
   
Reply With Quote
warning
Old
  (#16)
yansolo
Permanent Banned
 
yansolo's Avatar
 
Offline
Posts: 20

Level: 3 [♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥]
Life: 0 / 55
Magic: 6 / 1593
Experience: 20%

Thanks: 2
Thanked 1 Time in 1 Post
Join Date: Jan 2008
warning - 15-April-2008, 19:22

warning clone box detected
- contact your dealer
this is a message i ound this morning
attention with the immage 4.31 for all the chines dreambox
is there any solution
thanks
   
Reply With Quote
Old
  (#17)
uffala
Banned
 
uffala's Avatar
 
Offline
Posts: 11

Level: 2 [♥ Bé-Yêu ♥]
Life: 0 / 28
Magic: 3 / 904
Experience: 12%

Thanks: 36
Thanked 3 Times in 1 Post
Join Date: Dec 2006
15-April-2008, 19:29

Hi it may be a power supply problem and not a dreambox problem. I used to have the same problem and I thought it was the image but fortunately my brother has a 500 also and try his PSU and it worked fine. When I contacted my supplier he told me that it was a common problem and replaced my PSU immediately.
   
Reply With Quote
Old
  (#18)
Sky2_Pt
Junior Member
 
Sky2_Pt's Avatar
 
Offline
Posts: 4

Level: 1 [♥ Bé-Yêu ♥]
Life: 0 / 5
Magic: 1 / 154
Experience: 21%

Thanks: 5
Thanked 0 Times in 0 Posts
Join Date: Apr 2008
15-April-2008, 19:38

It's the second i heard today saying that.

It seems like Gemini 4.31 is controling the mac addresses.
In case of the mac is repeated , gemini creates a bug in the box.
The led light is green, but no image.

To solve the problem you have to flash the box with an older image
or changing the mac address.


* SkyStar 2 *
* ExtremeBox 500s *

"the Sky is the limit. . ."

   
Reply With Quote
Old
  (#19)
PLAN B
Special Friends
 
PLAN B's Avatar
 
Offline
Posts: 2,750

Level: 41 [♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥]
Life: 101 / 1017
Magic: 916 / 32088
Experience: 68%

Thanks: 373
Thanked 956 Times in 498 Posts
Join Date: Feb 2007
Location: RG45 7EG
Age: 51
15-April-2008, 19:56

Why not try a PLI image ?
http://www.pli-images.org/news.php


   
Reply With Quote
Old
  (#20)
Sharkadder
Senior Member
 
Sharkadder's Avatar
 
Offline
Posts: 167

Level: 11 [♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥]
Life: 0 / 274
Magic: 55 / 8012
Experience: 96%

Thanks: 3
Thanked 29 Times in 12 Posts
Join Date: Dec 2007
Location: Teesside (North East England)
15-April-2008, 20:15

you cannot try any other images, null modem doesn't work and neither will flash wizard.

please read the forum before posting the same topic.

thanks
   
Reply With Quote
Reply

Bookmarks


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

Forum Jump



ECS on RSS ECS on Twitter ECS on Facebook ECS on Youtube
Follow us on:

Powered by vBulletin
Copyright 2002 - 2010, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.
Dreambox