Eurocardsharing

Go Back   Eurocardsharing > Sharing receivers > DreamBox > Dreambox Image

Dreambox Image Discussion, Setup / Bacckup Image - Restore to Other DM800? at DreamBox forum; Hi, I have multiple Dreamboxes 800HD, I was wondering if there is either a way to edit an image before ...

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Setup / Bacckup Image - Restore to Other DM800?
Old
  (#1)
Hazer
Junior Member
 
Hazer's Avatar
 
Offline
Posts: 5

Level: 1 [♥ Bé-Yêu ♥]
Life: 0 / 8
Magic: 1 / 174
Experience: 34%

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Join Date: Jan 2011
Setup / Bacckup Image - Restore to Other DM800? - 21-January-2011, 11:58

Hi,

I have multiple Dreamboxes 800HD,

I was wondering if there is either a way to edit an image before loading it to a dreambox e.g. to Add Channel lists / Install CCCam

Or if there is a way to Setup the image on one Dreambox then somehow backup and load onto another?

All my dreamboxes are fromt he same batch and are exactly the same,

However when I have tried to setup an image and then back it up using FlashBackup 1:1 which was available via Plugins.

When I load the image onto one of the other dreamboxes I get the CA Error and have to use DreamUP / Serial Cable to Reload.

I used to create an Image on a DM500 and backup the image via SSH and was always able to load it onto another DM500 without issues.

Any help on this would be highly appreciated.
   
Reply With Quote
Old
  (#2)
cold007
Super Moderator
 
cold007's Avatar
 
Offline
Posts: 9,448

Level: 63 [♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥]
Life: 314 / 1570
Magic: 3149 / 49252
Experience: 82%

Thanks: 5,191
Thanked 4,423 Times in 2,537 Posts
Join Date: Apr 2007
Location: germany -unterfranken..
21-January-2011, 12:42

Quote:
Originally Posted by Hazer View Post
Hi,
you forgot to

!!
...

unfortunatly...rule 5# broken,,with this quoted post..

its about time u visit the introduction section...

tutorials


secret info button

when this prewarning goes ignored..warning will follow.

dont be suprised when you are requested to prove your local..


use a bouqet program??

dbedit....bouqet ...wizard ect....

http://www.eurocardsharing.com/downl...ox-tools&id=35

cold007


dreambox 8000- box with icvs images!!

remember u SPAM = i BAN

activley hunting nline stealers...!

beware...of with whom you share!!





Last edited by cold007; 21-January-2011 at 13:34..
   
Reply With Quote
Sponsored Links
Old
  (#3)
Hazer
Junior Member
 
Hazer's Avatar
 
Offline
Posts: 5

Level: 1 [♥ Bé-Yêu ♥]
Life: 0 / 8
Magic: 1 / 174
Experience: 34%

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Join Date: Jan 2011
21-January-2011, 13:50

use a bouqet program??
dbedit....bouqet ...wizard ect....

I know how to setup cccam, channels etc...

What im getting at is that im trying to either find out how to modify an image before its loaded onto a dreambox

OR

setup the image on a dreambox and extract / backup the image & modifications made so that it can be loaded onto other dreamboxes without having to go through the setup each time and without getting the CA Error message which I currently get when backing up and loading an image from 1 dreambox to another.
   
Reply With Quote
Old
  (#4)
OldSpice
ECS Expert
 
OldSpice's Avatar
 
Offline
Posts: 208

Level: 13 [♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥]
Life: 0 / 311
Magic: 69 / 6708
Experience: 45%

Thanks: 7
Thanked 22 Times in 18 Posts
Join Date: Sep 2010
21-January-2011, 14:04

I don't get where is your problem, i can flash a dm E2 from A to Z in 5 Minutes Max.

Is 5 Minutes to Long for You ?
   
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to OldSpice For This Useful Post:
cold007 (21-January-2011)
Old
  (#5)
cold007
Super Moderator
 
cold007's Avatar
 
Offline
Posts: 9,448

Level: 63 [♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥]
Life: 314 / 1570
Magic: 3149 / 49252
Experience: 82%

Thanks: 5,191
Thanked 4,423 Times in 2,537 Posts
Join Date: Apr 2007
Location: germany -unterfranken..
21-January-2011, 14:09

Quote:
Originally Posted by Hazer View Post
without getting the CA Error .
best way to rid yourself of this problem...

buy original..:)

m8...i think what your trying to do...is a little out of your league...

just make your bouqets..as you like em...using one of the many editors...and save this..??

then resend it..to your box/boxs...

by changing you bouqets in an image...isnt going to help your ca error problem anyhow.

cold007


dreambox 8000- box with icvs images!!

remember u SPAM = i BAN

activley hunting nline stealers...!

beware...of with whom you share!!




   
Reply With Quote
Old
  (#6)
Hazer
Junior Member
 
Hazer's Avatar
 
Offline
Posts: 5

Level: 1 [♥ Bé-Yêu ♥]
Life: 0 / 8
Magic: 1 / 174
Experience: 34%

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Join Date: Jan 2011
21-January-2011, 20:36

Common!
It might only say like 2 posts by my name here but im not an adiot and have been in the sat scene a long time.

OldSpice,
I can setup a dreambox quickly aswell, But dont you think it would be better to have a solution where you could setup one and just copy it over to the rest? or setup an image for someone else so they just flash & its done.

cold007,
The issue is not the CA Error, I know what this is and its usually caused when you load an incorrect bootloader.

However im taking a backup using FlashBackup 1:1 from a working, fully setup, exact same model, version, bootloader etc.. dreambox and loading it to the other and all I get is the CA Error.


Ok, lets try the question slightly different.

How do people Modify an Image that anyone can download & load to there dreambox
e.g. Like the BlackHole etc.. images you can download, some come with CCCam pre-Installed etc..

I want to do that so I can setup 1 dreambox and then load the image over to my others, and maybe even contribute to the community by uploading Fully Pre-Compiled Images.
   
Reply With Quote
Old
  (#7)
OldSpice
ECS Expert
 
OldSpice's Avatar
 
Offline
Posts: 208

Level: 13 [♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥]
Life: 0 / 311
Magic: 69 / 6708
Experience: 45%

Thanks: 7
Thanked 22 Times in 18 Posts
Join Date: Sep 2010
21-January-2011, 21:12

yeah, i call this a backup, and a made some for people who can't install emus.

But anyway, i Prefer a Clean Install instead of a backup.

For your channel list, just use dreamset, you can download as many channels you want (dreamset connects to kingofsat database) and make your bouquets in few seconds, then just send/write on your dm (allways with dreamset).
   
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Tags
bacckup, dm800?, image, restore, setup


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

Forum Jump



ECS on RSS ECS on Twitter ECS on Facebook ECS on Youtube
Follow us on:

Powered by vBulletin
Copyright 2002 - 2010, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.
Dreambox