Eurocardsharing

Go Back   Eurocardsharing > Sharing receivers > DBoxll > Chat

Chat Discussion, HELP: DBOX2 cardserver to D7000 & D7025 at DBoxll forum; Hello all, As total NooB if bin of reading on the internet for a week now, about cardsharing including this ...

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
HELP: DBOX2 cardserver to D7000 & D7025
Old
  (#1)
preformer
Junior Member
 
preformer's Avatar
 
Offline
Posts: 3

Level: 1 [♥ Bé-Yêu ♥]
Life: 0 / 2
Magic: 1 / 78
Experience: 10%

Thanks: 3
Thanked 0 Times in 0 Posts
Join Date: Jan 2008
HELP: DBOX2 cardserver to D7000 & D7025 - 08-January-2008, 15:31

Hello all,

As total NooB if bin of reading on the internet for a week now, about cardsharing including this forum. I still have no idea hoe to let my setting work. I hope dat there is someone who can give me some help with it.

First of all, here is the setting that I (wanna) have:
1. Nokia DBOX 2 (dvb-t) with a fresh PB image installed. I don't use the box anymore for DVB-T so I wanna set it up as server (I hope).
2. Client boxes are 1x dreambox 7000s and 1x dreambox 7025s.
3. I use a CD card (canal digitaal NL) in the dreambox 7000 with CCcam. But I wanna put the card in the DBOX2 to share it with the both boxes.

IP settings: D7000s = 192.168.1.5, D7025s = 192.168.1.7, DBOX2 = 192.168.1.9.

Questions:
1. I downloaded the newcamd plugin + config on all the boxes. I downloaded the CCcam plugin on all the boxes, but on the Dbox2 there is no config file to download. Is it possible to use the config files from the dreamboxes? And where dow I put the files? in the same place as on the dreambox /etc/ ?

2. What about the settings? Does the DBOX2 need to be on all the time? Or does it work when the box is in standby mode?

3. Do I have to reboot the box after a change in the config files? Or just restart the cam?

4. Does the CCcam need to be activated for cardsharing? Or does it also work when the newcamd is activated?

This are the main questions that I have. The tryed the config settings as explaned in this board, but that didn't work.

Can anybody help me?
   
Reply With Quote
Old
  (#2)
samot4
ECS Master
 
samot4's Avatar
 
Offline
Posts: 782

Level: 25 [♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥]
Life: 0 / 605
Magic: 260 / 19673
Experience: 21%

Thanks: 1
Thanked 227 Times in 145 Posts
Join Date: Oct 2006
08-January-2008, 16:16

There is really no need for the dbox2.Use one of your dreams as server and the other one as client.


RaspberryPi Wheezy Oscam
VU+DUO Blackhole mgcamd
Vusolo2 Blackhole Oscam
   
Reply With Quote
Sponsored Links
Old
  (#3)
preformer
Junior Member
 
preformer's Avatar
 
Offline
Posts: 3

Level: 1 [♥ Bé-Yêu ♥]
Life: 0 / 2
Magic: 1 / 78
Experience: 10%

Thanks: 3
Thanked 0 Times in 0 Posts
Join Date: Jan 2008
09-January-2008, 11:18

Hi samot4,

Thanx for replying. I know that I don't need the DBOX2, but because of the fun of it, I like to make it work.

So do you have any aswer to my questions?

Thanx!
   
Reply With Quote
Old
  (#4)
CC_share
Special Friends
 
CC_share's Avatar
 
Offline
Posts: 1,446

Level: 32 [♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥]
Life: 0 / 788
Magic: 482 / 25672
Experience: 55%

Thanks: 115
Thanked 2,717 Times in 468 Posts
Join Date: Oct 2006
Location: No GPS fix found, (are you inside a building?)
09-January-2008, 12:22

Quote:
Originally Posted by preformer View Post
Hi samot4,

Thanx for replying. I know that I don't need the DBOX2, but because of the fun of it, I like to make it work.

So do you have any aswer to my questions?

Thanx!
A DBOXII is way to slow to act as a server. It's good as a client but when you're going to install it as a server, you have huge ECM times and very slow zapping.


-------------------------------------------------------
DM7000 Running Nabilosat Darkstar II
Linux CardServer running Debian 5.0.2
I Hate people who steal my stuff
-------------------------------------------------------
All youre cards are belong to us

If you're happy with our board, Please consider making a donation HERE

Looking for Peers again. HERE

It's not a shame if you use the Thanks button
   
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to CC_share For This Useful Post:
aymouna27 (10-January-2008)
Old
  (#5)
samot4
ECS Master
 
samot4's Avatar
 
Offline
Posts: 782

Level: 25 [♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥]
Life: 0 / 605
Magic: 260 / 19673
Experience: 21%

Thanks: 1
Thanked 227 Times in 145 Posts
Join Date: Oct 2006
10-January-2008, 16:10

If you want to have a dedicated cardserver and some fun you can take any old pc you dont use anymoore a 300mhz is fine.Install linux,connect a phoenix interface to the com port,install gbox.


RaspberryPi Wheezy Oscam
VU+DUO Blackhole mgcamd
Vusolo2 Blackhole Oscam
   
Reply With Quote
Reply

Bookmarks


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

Forum Jump



ECS on RSS ECS on Twitter ECS on Facebook ECS on Youtube
Follow us on:

Powered by vBulletin
Copyright 2002 - 2010, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.
Dreambox